28 Nisan 2024 Pazar

FHKC Merkez Komite üyesi Ebu Muhammed şehit düştü

FHKC, Merkez Komite üyesi Ebu Muhammed'in şehit düştüğünü açıkladı. FHKC liderlerinden Halide Cerrar ise Ramallah'ta evine düzenlenen baskınla rehin alındı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi üyesi Eymen Naim Said El-Medhun (Ebu Muhammed), İsrail'in Gazze'de Şeyh Rıdvan mahallesine dönük bombardımanında şehit düştü.

FHKC, yaptığı açıklamada, "Büyük bir şeref ve onurla, FHKC, Gazze'de Şeyh Rıdvan mahallesinde kalleş siyonist bombardımanında şehit düşen savaşçı yoldaşı Eymen Naim Said El-Medhun'un yasını tutuyor" ifadelerini kullandı.

"FHKC, ailesine, yoldaşlarına ve dostlarına en derin taziyelerini sunarken, cömertlik, cüret, girişkenlik ve duruşunda, davranışlarında, insanlarla ilişkilerinde büyük bir fedakarlıkla karakterize olan devrimci, savaşçı bir komutanını kaybettiğini bildiriyor" denilen açıklamada, El-Medhun'un gençlik yıllarından beri FHKC'de yer aldığı kaydedildi.

El-Medhun'un mücadelesinde liderlik pozisyonlarına yükselerek iki dönemdir Gazze Şeridi Merkez Komitesi'nde yer aldığı kaydedilen açıklamada, El-Medhun'un şehit düşene kadar Merkezi Sekreterlik'te ve Gazze Şeridi Merkez Komitesi'nin sekreterliği gibi çok sayıda görev üstlendiği dile getirildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "FHKC, savaşçı yoldaşı Ebu Muhammed'e veda ederken, ona ve tüm şehitlerine halkımızın kurtuluş, geri dönüş ve başkenti Kudüs olan, tüm ulusal bölgeleri kapsayan bir Filistin devletinin kurulması hedeflerini başarana kadar aynı yoldan yürümeye devam edeceğine söz veriyor. Şan olsun senin lekesiz ruhuna! Mutlaka galip geleceğiz."

FHKC LİDERİ HALİDE CERRAR REHİN ALINDI
Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah bölgesinde, siyonist İsrail askerleri tarafından düzenlenen ev baskınlarında, FHKC liderlerinden Halide Cerrar rehin alındı.

Cerrar'ın uydurma suçlamalarla geçmişte en az dört kez tutuklandığı öğrenilirken, son olarak 2 yıl boyunca herhangi bir yargılanma olmaksızın tutsak edildiği hapishaneden 2021'in Eylül ayında tahliye edildiği kaydedildi.

Cerrar'ın aynı zamanda Birzeit Üniversitesi'nde Filistinli kadın tutsaklara ilişkin araştırmalar yürüttüğü aktarıldı.

FHKC: TASFİYE GİRİŞİMLERİ HALKIMIZIN İRADESİNİ KIRAMAYACAK
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), siyonist İsrail ordusunun Batı Şeria'da liderlerine ve kadrolarına dönük baskınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gözaltılar Batı Şeria'nın ilkeli ve dayanıklı liderlerinden tasfiye edilmesine dönük başarısız bir girişimdir. Liderlerimizi ve kadrolarımızı hedef almak ve tutuklamak halkımızın iradesini kıramayacak.

Siyonist işgalin bu sabah Batı Şeria'daki FHKC liderleri ve kadrolarına dönük geniş kapsamlı operasyon ve gözaltıları; halkımıza ve onların net ve ilkeli bir duruş sergileyen liderlerine karşı intikamcı bir yaklaşım; ve Batı Şeria'daki yakıcı direnişi bastırmaktaki derin başarısızlıklarının ışığında, Batı Şeria'da işgale dönük her türlü ulusal ve politik hareketi tasfiye etmek için yapılmış başarısız ve çaresiz bir girişimdir.

İlham verici Filistinli liderleri hedef almak halkımızın ve direnişimizin iradesini kıramayacak ve işgalciler ve yerleşimciler için hiçbir emniyet ve selamet sağlamayacak. Bugün bir varoluş krizi yaşayan ve halkımızın sağlam direnişi ve destansı dayanıklılığı sayesinde Filistin bataklıklarına saplanan siyonist işgal için tam tersi sonuçlara yol açacak."