5 Mayıs 2024 Pazar

FHKC, Amerikan üniversitelerindeki öğrenci eylemlerini selamladı

Amerikan üniversitelerinde giderek yayılan Filistin'le dayanışma eylemlerini selamlayan FHKC, üniversite yönetimlerinin öğrencilere dönük baskılarına da tepki gösterdi. FHKC, öğrencilerin dayanışma eylemlerinin sürdürülmesi ve öğrencilerin birliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yer alan üniversitelerde yüzlerce öğrenci tarafından gerçekleştirilen ve giderek yayılan Filistin'le dayanışma eylemlerini selamladı.

FHKC tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'deki üniversite yönetimlerinin öğrencilere dönük baskıcı pratikleri kınanırken, Filistin'e destek için ortaya çıkan öğrenci hareketi selamlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına dönük soykırım savaşının ve Doğu Kudüs ile Batı Şeria'daki vahşi siyonist uygulamaların, Amerikan yönetimi ve Batılı sömürgeci ülkelerin işbirliğiyle siyonist işgal tarafından sürdürüldüğü, işgal ordusunun 200 günü aşkın süredir insanlık tarihinin daha önce tanıklık etmediği katliamlar ve suçlar işlediği bir zamanda, ve dünyadaki bütün barışlarının Filistin halkının haklı davasının yanında durduğu bir zamanda, siyonist ırkçılığın çirkin yüzü net bir şekilde görünüyor.

Amerikan üniversitelerindeki öğrenciler üniversite yönetimlerinden destek ve dayanışma beklerken, kendi çıkarlarını insani değerlerin üzerinde tutan üniversite yönetimleri sadece Filistin halkının yanında oldukları ve Filistinlilerin meşru; özgürlük ve onur mücadelesini destekledikleri için öğrencilere ve çalışanlara dönük bir dizi cezalandırıcı karar aldılar ve onları tehdit ettiler.

Bu yönetimler kendi çıkarlarını Filistin halkının kanı üzerinde tutuyor ve Arap ve Müslüman öğrencilere dönük nefret söyleminde bulunuyor, öğrenci organizasyonlarının izinlerini iptal ediyor ve bunu yaparak ABD'deki üniversitelerdeki öğrencilerin mücadelesini bastırabileceğini sanıyor.

FHKC olarak, Columbia, Rutgers, Yale, Stanford ve daha pek çok üniversitede, Filistin'de Adalet için Öğrenciler (Students for Justice in Palestine/SJP) ve Filistinli Gençlik Hareketi'nin (Palestinian Youth Movement/PYM) eylemlerini, öğrenci gençliğin mücadelesini kararlılıkla destekliyoruz. Öğrencilerin birliğinin ve Amerikan üniversitelerinin siyonist rejimle tüm ilişkilerinin kesilmesi için verdikleri mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulunuyoruz."