10 Mayıs 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 11 MAYIS 2018

AYHAN BİLGEN BASIN TOPLANTISI
-HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)
 
HELİN PALANDÖKEN DAVASI
-Pendik'te 13 Ekim tarihinde okul çıkışında Mustafa Yetgin tarafından av tüfeğiyle öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken'in katili Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (14.00)
 
YAŞAMAK İSTİYORUZ
-Sosyalist Kadın Meclisleri, her ayın 11'inde yaptığı kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze karşı "Yaşamak İstiyoruz" eylemini İstanbul Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda gerçekleştirecek. (19.00)
 
TAHİR ELÇİ İÇİN ADALET TALEBİ
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
HER İŞ YERİNE KREŞ
-Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube, "Kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır. Her iş yerine kreş" kampanyasına ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenleyecek. (18.30)
 
ÖZLEM GÜMÜŞTAŞ YAZDI: BİR ANNENİN GÖĞSÜNDE DİNLENMEK...
-Biz, serpilip yayılışlarını yaşamadığımız yoldaşlarımızın aileleri, en çok da anneleriyle arkadaş olduk. Üstü kalan ömrü, yoldaşlığı böyle tamamladık. Şennur Anne bu kenetlenmeyi ören en kararlı, en neşeli iradeydi, güçtü. Acımız onda dinlenir, neşemiz onun esprili laflarıyla geçerdi.
 
BORA POYRAZ YAZDI: SİYASAL İSLAMCI REORGANİZASYON VE KEMALİST RESTORASYONUN ÖTESİ
-Rejimin siyasal İslamcı reorganizasyonu ile Kemalist restorasyonu arasına sıkışan ufuksuz bir çatışma arasındayız. Ve ikisine de mahkum değiliz, olamayız. Masa başı projelere karşı halkların, ezilenlerin devrimci demokratik seçeneği mümkündür ve bütün planları bozacak, halkları-ezilenleri aktif siyaset sahnesine taşıyacak olan da onu en kuvetli oluşumla ortaya çıkarmaktır.