ETHA GÜNDEM / 02 TEMMUZ 2025

-Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı Büyük Öğretmen Yürüyüşünü sürdürüyor. Eğitim emekçileri Meclis Eğitim Komisyonunun toplanacağı perşembe gününe kadar sendika binası önünde gece, gündüz nöbette olacak. Öğretmenler aynı zamanda Ankara'da ÖZDER, TOBB ve MEB önünde açıklama yapacak. (11.00/14.00/16.00)
-Ekoloji örgütleri, maden kanununda yapılmak istenen değişikliğe karşı Meclis önünde açıklama yapacak. (10.00)
-Sivas Katliamının 32. yılında çok sayıda kişi Sivas'ta PSAKD önünde bir araya gelecek, yürüyüş düzenleyecek. Kentlerde katledilenler anılacak. (09.00/20.00)
-DEM Parti Kadın Sözcüsü Halide Türkoğlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin konuşacak. (11.00)
-DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Avrupa heyeti Taksim Hill Otel'de basın açıklaması yapacak. (12.00)
-DEM Parti milletvekilleri, Cizre ve Uludere ilçelerinde yapılması planlanan baraja dair Çevre Bakanlığı önünde açıklama yapacak. (11.00)