18 Nisan 2024 Perşembe

ETF direnişi 14. gününde: Sanem Dikmen hakkımızı ver

ETF Tekstil işçilerinin direnişini ziyaret eden HDP milletvekilleri dayanışmanın ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. 

ETF Tekstil işçilerinin direnişi 14. gününde işçilerin coşkusu, kararlılığı ve dayanışmayla devam ediyor. 

Gözaltı tehdidine direnişle yanıt veren işçiler dün patron Sanem Çelik'in fabrikadan malları kaçırmasını engellemişti. Haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetmişti. 

İşçiler güne bu sabah da halaylarla başladı. 

Patron Sanem Dikmen'i ise "Sanem Dikmen hakkımızı ver" sloganlarıyla karşıladı. 

Direnişteki işçileri bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ziyaret etti. Kısa bir açıklama yapan milletvekilleri direnişi selamladı birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. 

GÜLÜM: HER YERDE İŞÇİLER DİRENİYOR
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, patronların topyekün saldırısına karşı her yerden işçilerin direniş haberlerinin geldiğini kaydetti ve ekledi: "Patronların bütün derdi, cebimizi biraz daha nasıl doldururuz."

PİROĞLU: YA DİRENECEĞİZ YA HAKLARIMIZI KAYBEDECEĞİZ
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise "Tüm kazanılmış hakları gasp etmiş üretim durdu, işten çıkın diyorlar. Benzer sorunlar hemen her yerde yaşanıyor. Burada yaşanan mesela bu yüzden ETF işçisinin sorunu değil; bu ülkede çalışan, çalışmayan herkesin sorunu. Çünkü hemen herkes bu sorunla yüzleşecek. Tek bir yol var, tek direniş alanı var ya burayla dayanışacağız, bir araya geleceğiz, bu saldırıyı püskürteceğiz ya da sıramızı bekleyerek adım adım haklarımızın elimizden alınmasına izin vereceğiz."

Milletvekillerinin konuşmasını işçiler "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganıyla yanıtladı. 

ETF işçilerinin direnişi halay ve sloganlarla sürüyor.