25 Nisan 2024 Perşembe

ESP'ye yönelik devlet terörü Köln'de protesto edildi

Sosyalistlere yönelik siyasi soykırım saldırısına bir tepki de Almanya'nın Köln kentinden geldi. Eylemde, devletin bu saldırganlığına karşı "sessiz kalmama" çağrısı yapıldı. 

AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP) Köln-Messe/Deutz tren istasyonunun önünde eylem yaptı.

Eylemde yapılan konuşmada, 14 Mayıs seçimlerine günler kala gözaltılar, yurtdışı yasakları, sahte ve düzmece “gizli tanık” ifadelerine dayanan devlet terörü ile Kürt halkının ve sosyalistlerin hedef alındığı vurgulandı. 

Geçtiğimiz salı gününden bu yana yeni bir gözaltı tutuklama saldırısının devrede olduğu, bugün de Yeşil Sol Parti'nin sosyalist milletvekili adayları, ESP ve SKM üyeleri ile ETHA editörlerinin hedef alındığı belirtildi.  Açıklamada şöyle denildi: "Seçimlerde aslen iki taraf çarpışıyor. Bir tarafta sermayenin ve ezenlerin iktidarını savunmak için yalana, hırsızlığa, savaş ve şiddete dayalı siyasetini sürdüren ve en son deprem paralarını dahi çaldığı için on binlerce insanın ölümünden doğrudan sorumluluk taşıyan faşist diktatörlük. Diğer tarafta ise, demokrasi, eşitlik ve özgürlük için mücadele edenler, paylaşımcı, savaşa karşı halkların kardeşlik ve barış elini uzatanlar."

Avrupa'da yaşayan Yeşil Sol Parti seçmenlerine, devletin bu saldırganlığına karşı "sessiz kalmama" çağrısı yapıldı, "Faşizmi her alanda teşhir edelim, gerçek yüzünü Avrupa kamuoyuna gösterelim" denildi.

Eylemde, "ESP umuttur umut heryerde", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.