19 Mayıs 2024 Pazar

ESP ve ÖTSP, Gazi Mezarlığı'ndaki devrim şehitlerini andı

ESP ve ÖTSP, Gazi Mezarlığı'ndaki devrim şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Gazi Mezarlığı'ndaki devrim şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti. Polis anmaya katılanlara iki ayrı noktada kimlik kontrolü yaptı.
 
Şehit ailelerinin de katıldığı anmada "Gazi'den Gezi'ye Rojava'dan Dersim'e devrim şehitleri ölümsüzdür" pankartı açıldı. Mezarlara karanfil bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.
 
Anmada ESP adına yapılan konuşmada, "Kasım ölümsüzlerini anmak bizim için belli tarihlerle sınırlı değildir. Mücadelemizin her anında, her alanında devrim şehitlerimizin anısını taşımak ve yükseltmekle sorumlu görüyoruz kendimizi. Şehitlerimizden öğrenmek, onların yolundan gitmek, mücadelelerini devralmakla yükümlüyüz. Şairin de söylediği gibi 'yaralı bir kuşa ağlarız da bir damla gözyaşı dökmeyiz ömrümüze' onlar da bir damla gözyaşı dökmediler ömürlerine ve biz de onların yoldaşları olarak açtıkları yolda ilerleyeceğimize, bir damla gözyaşı dökmeyeceğimize ömrümüze söz veriyoruz" denildi.
 
Suruç şehitlerinin de mezarları ziyaret edildi. Burada ÖTSP adına yapılan konuşmada, devrim şehitlerinden öğrenilecek çok şeyin olduğu vurgulandı. Konuşmada, "Kasım ayında şehitlerimizi anıyor ve hatırlıyoruz. Onlardan bir kez daha öğreniyoruz. Onlar bu yola kendileri için çıkmadı, kendi hayatlarının kaygısını güderek, kendi hayatlarını kolaylaştırmak adına çıkmadılar. Ezilen tüm halklar için çıktılar bu yola ve seve seve canlarını koydular ortaya. Onların yaşamlarından ders almalı ve onlara lâyık birer insan ve devrimci olmalıyız. Bulunduğumuz yer önemli değil. Önemli olan bize baktıklarında şehitlerimizi görüp görememeleridir. Onların anılarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" diye belirtildi.
 
Suruç şehitlerinin anılmasının ardından Kilis şehitlerinden Müslüm Akyol ve Saim Bozkurt'un mezarları ziyaret edildi, karanfiller bırakıldı.