18 Nisan 2024 Perşembe

Eskişehirli kadınlar: Mahkum ettiğiniz enkazdan kurtulacağız

Tarihin direnen kadınların mücadelesiyle yeniden yazıldığının altını çizen Eskişehirli kadınlar, iktidarın dayattığı düzenin koca bir enkaz olduğunu belirtti. Eskişehirli kadınlar, dayanışmayla özgür ve eşit bir dünya kuracaklarını vurguladı.

Eskişehir'de kadınlar bu yıl acı, yas ve öfkenin isyanla buluştu. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar katledilen on binlerce kişinin hükümetin politikaları sonucu ölüme mahkum edildiğinin altını çizdi; LGBTİ+'ları, kadınları, çocukları koruyan yasaları gasp eden, nefret söylemlerini körükleyen bu iktidara karşı hayatları ve hakları için direndiklerini vurguladı.

Espark önünde "Kurduğunuz düzen koca bir enkaz. Eşit dünyayı dayanışmamızla kuracağız!" pankart ve taleplerin yer aldığı, hükümetin istifasının istendiği dövizlerle Adalar Migros önüne yürüyen kadınlar, tek adam rejimine direneceklerini kaydetti ve ekledi: "Bizi mahkum etmeye çalıştığınız bu enkazdan kadınların dayanışmasıyla özgür ve eşit bir dünya kurarak kurtulacağız."

Adalar Migros önünde kadınlar adına basın metnini Özlem Bahçeci okudu. Deprem sonrası yaşananları hatırlatan Bahçeçi, halkların halktan gelen dayanışmayla ayakta kaldığını da vurguladı. Deprem bölgesinde yaşamak zorunda kalan halkların hala çok sayıda temel malzemeye ihtiyacının olduğunu belirten Bahçeçi, şöyle devam etti: "Depremde yaşanan yıkım ve ölümler nasıl kader değilse kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet de kader değildir. Depremde gerekli tedbirleri almayan, depremde yıkılmayacak şehirleri kurmanın politikasını yürütmeyenler; kadın cinayetlerini ve şüpheli kadın ölümlerini durdurmak için de gerekli politikaları hayata geçirmeyenler, İstanbul Sözleşmesi'nden imza çekenlerdir. Bizler tıpkı depremin ardından nasıl barınma hakkımız için mücadele etmişsek, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması için, yaşam hakkımız için de mücadeleye devam edeceğiz! Bizler biliyoruz ki tarih direnen kadınların mücadeleleriyle yeniden yazılıyor. Dünden bugüne gerçek eşitliğin, özgürlüğün dünyasını bulunduğumuz her alanda kurmak için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Yaralarımızı kadın dayanışmasıyla saracağız."