26 Nisan 2024 Cuma

Eskişehir'de Polen Gençlik Kültür Merkezi mühürlendi

Odunpazarı Kaymakamlığınca Polen Gençlik Kültür Merkezi mühürlendi. Kültür Merkezi kararı tanımadıklarını kaydederek, "Mücadelemiz sürecek" dedi. 

Eskişehir'deki Polen Gençlik Kültür Merkezi, Odunpazarı Kaymakamlığı kararıyla mühürlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Polen Gençlik Kültür Merkezi, "Ne düşündüğünü ifade ettiğinde, sorduğunda, itiraz ettiğinde karşısında barikatlar bulanların; üniversitelilerin, liselilerin, genç işçi-işsizlerin, kadınların, LGBTi+ların birlikte üreteceği birlikte yürüyeceği, dayanışmayı, ortak yaşamı büyüteceği alternatif bir mekâna duyduğu ihtiyaçtan doğdu Polen" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İsmini Yıkılmış bir kente umudu taşımak için 'bir elinde güneş, bir elinde oyuncak: gülümseyerek çıktığı yolda, Suruç'ta katledilen 33 gençten biri olan Polen Ünlü'den aldı.

"Çeşitli atölyelerde buluştuğumuz, paylaştığımız, yazıp çizdiğimiz, okuduğumuz, kolektif emekle birlikte ürettiğimiz Polen Gençlik Kültür Evi; dün gece kaymakamlık tarafından hiç bir bilgi verilmeden mühürlendi. Kültür Evimizi kurarken Ali İsmail’in, Alper Sapan’ın yürüdüğü bu sokaklarda hiç bir düşü yarım bırakmayacağımızı söylediysek aynı inat ve kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Emeğimizle ilmek ilmek kurduğumuz Polen Gençlik Kültür Evi’mizi kapısına vurduğunuz mühürü kabul etmiyoruz. 

"Buradayız. Geleceksizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin olduğu her yerde 33’lerin yoldaşlarını bulacaksınız. Yan yana gelmektende, mücadeleyi büyütmektende vazgeçmiyoruz. Tüm baskılara rağmen karanfil elden ele dolaşacak, hiçbir düş yarım kalmayacak!"