Eskişehir'de 10 kişinin katledildiği yangının soruşturması 'takipsizlikle' kapatıldı
Eskişehir'de 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsünün katledildiği yangına dair soruşturmanın "takipsizlik" kararıyla kapatıldığı açığa çıktı.
Eskişehir Seyitgazi ilçesine bağlı Fethiye ve Büyük Yayla mahallelerinde 22 Temmuz'da başlayan ve 5 orman işçisi ile 5 AKUT gönüllüsünün katledildiği orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya "Siz bir şey yapmayınca yargı da yapmıyor. Soruşturma şehir şehir gezmiş, hiç kimse sorumluluk almamış" diyerek; Ankara, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da açılan soruşturma dosyalarının birleştirilerek, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen kovuşturmaya yer olmadığına dair 6 Ekim 2025 tarihli karar belgesini gösterdi.
Çakırözer, yangın günü teçhizat eksikliği, koruyucu ekipman yetersizliği, eğitimsiz personelin sıcak bölgeye sevk edilmesi ve koordinasyon eksikliği gibi iddiaların araştırılmadığını vurguladı. Çakırözer, soruşturma dosyasında hiçbir araştırmanın yapılmadığını, şüpheli ya da tanık ifadelerinin bulunmadığını ifade etti.