29 Mart 2024 Cuma

Eren Keskin'le dayanışma eylemi

İHD Genel Başkanı Keskin'le dayanışma eylemi yapan İHD İzmir Şubesi, Keskin şahsında insan hakkı savunuculuğuna saldırıldığını belirtti. Eylemde, İHD ile dayanışmaya çağrıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin'in İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesinde "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" iddiasıyla yargılanıyor.

Eren Keskin hakkında bir yıldan az olmamak üzere hapis cezası, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme iddiasından ise 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Gerekçesi ise 17 Haziran 2021 günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütünde Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer'in yargılandığı davanın savcısı ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım. Keskin paylaşımında, "saldırının ve cinayetin aydınlatılması için etkin soruşturma yapmayan delillerin karartılmasını sağlayan tetikçi dışında gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını engelleyen soruşturma savcısı Deniz Poyraz'ın acılı babası hakkında propaganda suçlamasıyla dava açtı" demişti.

'KESKİN ŞAHSINDA HAK SAVUNUCULUĞUNA SALDIRILIYOR'
Keskin ile İzmir Adliyesi önünde dayanışma eylemi yapan İHD İzmir Şubesi, bu davanın Keskin şahsında insan hakları savunuculuğuna saldırı olduğunu kaydetti. "Hak savunuculuğu yargılanamaz" pankartının açıldığı eylemde, şu ifadeler yer aldı: "Biz insan hakları savunucuları olarak, Türkiye'de yaşayan tüm halkların hak ve özgürlüklerinin tanındığı, insan hakları ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu bir siyasal ve sosyal iklimin tesis edilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. İnsan Hakları Derneği, 1986 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük ve en eski insan hakları örgütü olarak tüm baskılara, zorluklara ve yargısal tacizlere rağmen kesintisiz bir şekilde insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. İnsan hakları, barış ve demokrasiyi savunan tüm hak savunucularına yönelik bu cezalandırılma politikalarına karşı duruyor ve insan hakları mücadelesi yargılanamaz diyoruz. Bu değerlere duyarlı tüm kişi ve kurumları bu duruşmayı takip etmeye, uluslararası insan hakları mekanizmalarını harekete geçmeye İHD ile dayanışmaya çağırıyoruz."