25 Nisan 2024 Perşembe

Erdoğan: Milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız

Balkon konuşmasını yapan Erdoğan, LGBTİ+'ları ve HDP'yi hedef gösterdi, ailenin kutsallığının altını çizdi. Erdoğan, "Milli hedeflerimiz ve hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, önce İstanbul'da Kısıklı'daki evinin önünde, ardından Beştepe'deki sarayda açıklamalarda bulundu.

Kısıklı'da konuşan Erdoğan, AKP teşkilatlarına ve kendisine oy verenlere teşekkür ederek, "Ne dedim, pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu yuhalatan Erdoğan, yerel seçimlere işaret etti. Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da, İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız" dedi.

LGBTİ+'LAR HEDEF GÖSTERİLDİ
LGBTİ+'ları hedef alan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu CHP, LGBT'ci midir? Bu HDP, LGBT'ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT'ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT'ci midir? Peki AK Partiye, MHP'ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde haramdır. Buna kimse tevessül edemez. Ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız."

'SELO'YA İDAM' SLOGANLARI
Saray'daki balkon konuşmasında ise Erdoğan'ın HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermesi üzerine AKP'liler "Selo'ya idam" sloganları attı. Erdoğan, "Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir" dedi.

Erdoğan, "Kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz ve hayallerimiz etrafında birleşme bütünleşme vaktidir" ifadelerini kullandı.

Faizin yüzde 8.5'e indirilmesine işaret eden Erdoğan, "Göreceksiniz enflasyon da inecek. Onlar IMF'in kapısında nöbet tutarlar. Davos'ta IMF Başkanı'yla görüşüyoruz, o zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. Sen taksitlerini alıyor musun, o zaman Türkiye'ye müdahele edemezsin. 2013'e kadar Türkiye'nin borçlarını ödedik sonra da bizim IMF'le işimiz bitti" dedi.