10 Mayıs 2024 Cuma

Erdoğan: Hak, demokrasi ve özgürlüklerde Türkiye'ye sınıf atlattık

AKP Merkez Gençlik Kolları etkinliğinde konuşan Erdoğan, "Hak, demokrasi ve özgürlüklerde Türkiye'ye sınıf atlattık" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Gençlik Kolları etkinliğinde konuştu. Gençliğe dair en önemli reformları yaptıklarını iddia eden Erdoğan, "Biz gençleri kalıplara sokmaya çalışmayacağız" dedi.
 
Erdoğan, "Benim başörtülü kızlarımın elinden üniversiteye gitme hakkını aldınız. Demokrasi, özgürlük diyorlar. Şu anda başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Şurada başı açık başı örtülü kızlarım bir arada oluyor mu? Ne oldu, bu ülke yıkıldı mı? Bunlar kardeş. Biz kardeşi kardeşle barıştırdık. Birileri ülkemizde bölücülük yaptı. Bunlar bir de parti kurarak tehditlerle maalesef benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler. Çukurlar açtılar. Güneydoğu Anadolu'yu atık su kanalları gibi böldüler, parçaladılar. Onlara gereken dersi verdik mi? İnlerine gireceğiz dedim, girdik mi? Sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz" diye kaydetti.
 
Konuşması sırasında "Okuduğunuz okulun mesleğini yapmanızı sağlayacağız" diyen Erdoğan, akıllara "Her üniversite mezunu iş bulmak zorunda değil" sözlerini getirdi. Özgürlükler bizimle geldi diyen Erdoğan, zamanında üniversite öğrencileri kızlı-erkekli evde kaldıkları gerekçesiyle ahlaksızlıla suçlanmıştı. Liselerde ve ilkokullarda karma eğitim ve yurtlarda karma yurt sistemi ise AKP döneminde en aza indirildi.
 
ÜNİVERSİTE DÖNEMİNDEN BAHSEDEMEDİ
 
"İçinizin kıpır kıpır olduğunu bliyorum. Bir zamanlar biz de gençtik. Size bakınca kendi gençliğimi hatırlıyorum. Bir yandan çalışıp bir yandan spor yapıyorduk. Diğer yandan edebiyat,sanat ve kültürle iç içeydim. İlkokuldan Üniversiteye kadar olan dönemde dolu dolu yaşadım. Her zamanda bunun gayreti içinde oldum" şeklinde konuşan Erdoğan'ın üniversite hayatından bahsedememesi dikkat çekti.
 
İKİ TÜRKİYE FARKI
 
Erdoğan, salondaki gençlere hitap ederken, "16 yıldır iktidardayız. Biz iktidara gelirken yeni doğan biri şu an lise çağında. Şu an bu salondakilerin çoğu biz iktidara geldiğimizde ilkokuldaydı. Yani siz AKP'nin yetiştirdiği nesilsiniz. Ona göre yaşaması gereken ir nesilsiniz. Bir de babalarınızın büyüdüğü eski Türkiye var. Arada büyük bir fark var" diyerek kindar nesil sözlerini akıllara getirdi.