13 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdoğan biat etmeyen kadınları hedef aldı

HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetten değil bunların basında verilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çocuk istismarı konusunda da Ensar'ları akladı. Erdoğan, kadınlarla ilgili konuşurken, biat etmeyen kadınları hedef almayı ihmal etmedi.
Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gerçekleri ters yüz etme ve manipülasyon yaratmaya devam etti. Kadınlara ve çocuklara yönelik en saldırgan ifadeleri kullanmamış gibi timsah gözyaşları dökmeyi ihmal etmedi. Erdoğan, 2006 yılında Diyarbakır'da sokağa çıkan ve evlatlarını sahiplenen halka yönelik, "kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacaktır" diyerek kadın ve çocuk katliamlarını teşvik etmişti. Aynı yıl yaşanan saldırılarda 175 kişi yaralanmış, aralarında 3, 8, 9 yaşlarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.
 
Kadına yönelik şiddet AKP hükümetleri döneminde katbekat artmışken, Erdoğan'ın "Kadınlara yönelik ayrımcı davranışlar hiç eksik olmamıştır. 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz" dedi. Hükümetin politikaları ise Erdoğan'ın bu sözleri üzerinden değil, "Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum" sözleri üzerinden hayata geçirildi.  
 
Erdoğan, "Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılıktan daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır. Türkiye, bu sıkıntıları yaşamıştır. Dünyanın başka yerlerinde de son yıllarda benzer utanç manzaralarına rastlıyoruz. Biz önce kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık" iddiasında bulundu. Oysa, Erdoğan, daha önceki konuşmasında Türk ve Kürt kadınlarını karşı karşıya getirmek için "Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Müslümanın çoğalması şart. Bu konudaki müslüman kadınların hassasiyetine güveniyorum. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok hassas. En az 10, 15 çocukları var" demişti.
 
BİAT ETMEYEN KADINLARI HEDEF ALDI
 
Erdoğan, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Saraya biat etmeyen kadınları hedef aldı. Efrin'de de sivil katliamlar yaşanırken, sadece Doğu Guta'daki sivil katliamlara dikkat çekti, kadınların tepki göstermediğini iddia etti: "Bugün dünyada, kadın hakları diye ortalığı inletenlerin siz hiç Doğu Guta'da son birkaç ayda katledilen binlerce kadın için tek bir söz ettiklerini duydunuz mu? Suriye'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 1 milyon insanın alçakça katledilmesi karşısında kıllarını kıpırdatmayanların kadın hakları konusunda söyledikleri sözlerin ne anlamı olabilir? Ben bunların hepsiyle konuşuyorum, hepsine bu soruyu soruyorum. Hadi buyurun, bu konuda da konuşun. Akdeniz'in karanlık sularında kaybolup giden on binlerce kadın ve çocuğun arkasından timsah gözyaşlarının döküldüğünü gördük. Samimi ortamda gözyaşı dökmeyenlerin, gerçek birer kadın hakları savunucusu olduğuna nasıl inanabiliriz? Onlardan kadın hakları savunucusu olur mu? Bunlar sadece şovmen, şovmen. Asla kadın hakları savunucusu değil."
 
KADIN CİNAYETLERİ DEĞİL HABERLERİ RAHATSIZ EDİYOR
 
Kadın cinayetleri, taciz, tecavüz ve çocuk istismarı AKP iktidarı döneminde artarken, Erdoğan'ın bunların basında yer almasından rahatsızlık duyması dikkat çekti. İktidarının sorumluluğunun üzerini örtmeye çalışan Erdoğan, Ensar gibi dini eğitim verilen yerlerdeki çocuk istismarını da aklamaya çalıştı: "Kadın cinayetleriyle ilgili haberler beni rahatsız ediyor. Bu kişilerin insanlıktan nasibini almadıklarına inanıyorum. Hele hele çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak, tartışmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Hem kadınlara hem çocuklara yönelik saldırıların izini inancımızda ve kültürümüzde arayanlar art niyetlidir."