28 Nisan 2024 Pazar

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu süresiz açlık grevine başlıyor

Sırbistan'da yeniden tutsak edilen enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu, 12 Şubat Pazartesi günü yeniden açlık grevine başlayacağını duyurdu. Piroğlu, kendi şahsında uygulanan hukuksuzluklar nedeniyle Sırbistan hükümetine karşı hem de Türkiye'de uygulanan tecrit politikalarına karşı açlık grevinin süresiz olacağını belirtti.

Enternasyonal devrimci Ecevit Piroğlu, Sırbistan'da maruz kaldığı haksızlıklara karşı bir kez daha açlık grevine başlıyor. Gezi'den Rojava'ya mücadele yürüten Piroğlu, Sırbistan'da 32 aydır tutsak. Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu Piroğlu, iki ülke arasındaki kirli pazarlıklar nedeniyle çok sayıda hakkından mahrum ediliyor. 12 Ocak'ta tahliye edilen Piroğlu, aynı gün henüz hapishaneden çıkmadan yeniden tutuklanmış Sırbistan polisi tarafından "kamp" adı altında başka bir hapishaneye götürülmüştü. Daha önce uğradığı hak gasplarına karşı 136 gün açlık grevi yapan ve bu sırada sağlığı kötüleşen Piroğlu'nun tedavi hakkı engelleniyor.

'SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUM'
Piroğlu, yeniden tutuklanmasının ardından açlık grevi eylemine başlayacağını şöyle duyurdu: "32 aylık direnişimde beni destekleyen tüm yoldaşlarımı, arkadaşlarımı ve dostlarımı devrimci duygularımla selamlıyorum Ben Ecevit Piroğlu. Türkiye'de Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit politikasına ve Kürt halkına yönelik baskı, zulüm ve katliamlara karşı cezaevlerinde bedenini açlık grevine yatıran tutsakları devrimci duygularımla selamlıyorum, direnişleri önünde saygıyla eğiliyorum. Sırbistan hükümetinin bana yönelik hukuksuz bir şekilde yürüttüğü 32 aylık hapis süreci halen devam etmektedir. Hiçbir hukuka dayanmayarak beni Türkiye'nin baskı politikaları sonucu mahkum eden Sırbistan Hükümeti'ne ve anayasa uygulayacılarına karşı, yine Kürtlere, sosyalistlere yönelik uygulanan bu baskı politikalarına ve Türkiye'de yürütülen özgürlük mücadelemiz üzerindeki baskı, tecrit politikalarına karşı bedenimi pazartesi gününden itibaren süresiz açlık grevine yatırıyorum.

'BAŞ EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ'
"Biz devrimciler, Kürt halkı ve Türkiye halkları, işçi sınıfı bu zulme karşı hiçbir zaman baş eğmedik ve baş eğmeyeceğiz. Bizler Spartaküslerden, Bedrettinlerden, Necdet Adalı'dan, Mazlumlardan bu yana faşizme karşı her zaman dik durduk ve her koşulda direndik. Bende bu tutsaklık sürecinde tecrit politkalarına karşı ve özgürlük için elimdeki tek silahım olan bedenimi süresiz açlık grevine yatırıyorum. Tekrardan özgürlük mücadelesinde, işçi ve emekçiler kavgasında savaşan tüm yoldaşlarımı, tüm halkımı devrimci duygularımla selamlayarak kavganın bir yerinden, bir sancağı, bir nefesi olmaya devam edeceğim. Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm, yaşasın proletarya enternasyonalizmi."