24 Nisan 2024 Çarşamba

Enerji-Sen üyesi işçilerin yürüyüşü 3. gününde: Son söz bizim

Sefalet ücreti dayatmasını reddeden Uluğ Enerji işçileri, Balıkesir'de yaptıkları açıklama sonrası Ankara'ya yürüyüşünü sürdürüyor. Enerji-Sen üyesi işçiler, seslerinin memleketinin dört bir yanından duyulduğunu ancak Uluğ patronlarının kulak tıkadığını kaydetti.

Enerji-Sen üyesi Uluğ Enerji işçileri, patronun dayattığı sefalet ücretine karşı Ankara'ya yürüyüşünün 3. gününde. Çanakkale'den yürüyüşe başlayan işçiler, Bursa ve Balıkesir'de yaptıkları açıklamayla yürüyüşünü sürdürüyor. İşçiler,  11 Nisan durakları olan Balıkesir Ali Hikmet Meydanında basın açıklaması yaptı.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Enerji işçileri kararlı, enerji işçileri yürümeye devam ediyor ve son sözü de direnen enerji işçileri söyleyecek" dedi.

Söz alan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Bu mücadeleyi sonuna kadar taşımaya söz verdik. İyi duyun, bunları Taylan Bey. Bu gördüğünüz enerji işçilerinin kararlılığıdır. İyi duyun, Uluğ şirketinin yöneticileri, bu duyduğunuz Uluğ işçilerinin kararlılığıdır. Uluğ işçileri sefalete mahkum olmayacak dedik. Herkes sesimizi duydu. Ama bir tek duymayan var, o da Uluğ şirketinin yetkilileridir ve yöneticileridir" dedi.

Enerji işçilerinin sesinin memleketin, dört bir yanına yayıldığının altını çizen Keskin, "Enerji işçisinin sesi her sokakta her platformda çınladığı için, her işletmede enerji işçileri ses çıkarttığı için bu sesi bastırmak için, şirket yöneticiler işletme işletme geziyorlar" dedi.

Meram'da iş cinayetinde katledilen enerji işçisi Osman Alaer'i andı ve şöyle devam etti: "Sermayenin kâr hırsı her yıl 50 tane enerji işçisi arkadaşımızı bizden koparıp alıyor. Daha dün Meram'da, evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan, çocuklarına insanca bir gelecek bırakma derdi olan bir enerji işçisi kardeşimiz iş cinayetinde maalesef hayatını kaybetti."

Enerji işçilerinin bugünkü durağı Bursa olacak. Enerji-Sen üyesi Uluğ Enerji işçileri 18.00'de yapacakları açıklama sonrası Ankara'ya yürüyüşü sürdürecek. Enerji işçileri Ankara Çalışma Bakanlığı önünde yarın açıklama yapacak.