24 Nisan 2024 Çarşamba

Enerji işçileri: Hakkımı ver Uluğ

Yürüyüşlerini tamamlayan Enerji-Sen üyesi Uluğ Enerji işçileri Çalışma Bakanlığı önünde ağır çalışma koşullarına karşılık sefalet ücreti dayatıldığını belirtti. Geçinemediklerinin altını çizen enerji işçileri patronlardan haklarını alacaklarını söyledi. 

Uluğ Enerji patronunun dayattığı sefalet ücretini kabul etmeyen Enerji-Sen üyesi işçiler Ankara yürüyüşlerini tamamladı. 

10 Nisan Pazartesi günü Çanakkale'den yürüyüşe başlayan enerji işçileri Balıkesir, Bursa'da açıklama yaparak meşru taleplerini dillendirdi. İşçiler bugün Çalışma Bakanlığı önünde, yürüyüş boyunca taşıdıkları "Kentleri var eden enerji işçileriyiz. Geçinemiyoruz. Sefalete teslim olmayacağız" pankartıyla açıklama yaptı. 

"İnsanca bir yaşam istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde söz alan direnişteki işçiler yaşadıkları sorunları aktardı. Patronların direnişlerini kıracaklarını ve hak ettikleri yeri bulacaklarını kaydeden işçiler, "Hakkımı ver Uluğ" vurgusu yaptı. 

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Uluğ Enerji işçilerinin patrondan yana tavır alan sarı sendikadan istifa ederek Enerji-Sen'de örgütlendiğini hatırlattı. Binlerce enerji işçisinin kötü hava koşullarında çalıştırıldığını ve asgari ücretin reva görüldüğünü belirten Keskin, "Ama şunu iyi biliyoruz ki, ürettiğimizle,  alın terimizle, ortaya koyduğumuzda beraber bütün kentleri var ediyoruz biz. İşçi arkadaşlarımız, asgari ücrete çalışacak bir ücreti reva görüldüler. Ama şunu iyi biliyoruz ki, ürettiğimizle, alın terimizle, ortaya koyduğumuzda beraber bütün kentleri var ediyoruz biz" dedi. 

Ardından Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman söz aldı. İşçilere kölelik ücretini dayatmak istendiğinin altını çizen Çokaman, "Kimse evine ikinci bir ekmeği götüremiyor. Kimse sağlıklı beslenemiyor. Kimse insanca yaşayamıyor. Ama bu koşullara teslim olmamak için enerji işçileri yıllardır enerji dağıtım şirketlerinde büyük bir kavgayı yürütüyor" dedi.