28 Mart 2024 Perşembe

Emekçiler enflasyon yalanlarını teşhir etti

TÜİK'in yalan rakamlarıyla gerçek enflasyonun ve onun yol açtığı tahribatın kamufle edilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden BES Antalya Şubesi iş yüküne, açlık sınırında maaşlara "yeter" dedi ve acil ek zam istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi üyeleri SGK İl Müdürlüğü açıklama yaptı. "İnsanca yaşayacak ücret, ek ödemelerin maaşlara dahil edilmesini, tüm kamu emekçilerine 3600 ek gösterge, ücretsiz yol/yemek hizmeti ve kira yardımı istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde TÜİK'in yalan enflasyon rakamları protesto edildi.

'AÇLIK SINIRINDAKİ MAAŞLARA ARTIK YETER'
Basın metnini okuyan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, "TÜİK rakamlarının bedelini biz emekçiler ve tüm halkımız ödüyor. Hükümet, yetkili sendika ve TÜİK elbirliği ile günden güne daha da fakirleşiyoruz. İnsanca bir yaşam istiyoruz. Bir kez daha krizin faturasını işçiye ve memura kesmeye hazırlandıklarını ifşa eden, bugünkü yoksulluğumuzun da sorumlularından birisi olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve emekçiye sırtını dönmüş iktidara sesleniyor, bu kadar iş yüküne, açlık sınırında maaşlara yeter diyor ve acil ek zam istiyoruz" dedi.

'BU TABLONUN KAMUFLE EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Çalışan nüfusun ağır geçim sıkıntısını "mikro" görenlerin patronları rahatlatmak için işçi ve emekçiye kemer sıktırmaya hazırlananlara seslenen Mol, emekçilerin nefes alamadığı bir ülke ekonomisinin düzlüğe çıkma imkanın olmadığını söyledi. Mol, "Seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağına ve mülakatın kaldırılacağına dair verilen sözü hatırlatmakla birlikte, bu rakamın kesinlikle insanca yaşamaya yetecek bir ücret olmadığını tekrar belirtiyor, en düşük memur aylığının en az yoksulluk düzeyi artı refah payı olması gerektiğini ısrarla ısrarla vurguluyoruz. Gerçek enflasyonun da onun yol açtığı tahribatın da peşindeyiz. Bu ağır tablonun yalanlarla kamufle edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

'İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ'
Mol, şöyle devam etti: "İnsanca yaşayacak bir ücret talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz ve hakkımız olan ek zammı acil olarak istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında bu yana gasbedilen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz! 3600 Ek gösterge hakkımızı, ek ödeme puanlarımıza 100 puan eklenmesini, ücretsiz yemek hizmeti, tüm işyerlerimizde kreş istiyoruz. Haklı taleplerimizin kalıcı bir kazanıma dönüşmesi için, yetki alanımızda bulunan bütün sendikaların yan yana gelerek birlikte mücadele etmesini önemsiyor ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, bizlerin birlikte, yan yana mücadele etmesi, haklı taleplerimizin kazanıma dönüşmesine katkı sunacaktır. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz ve biliyoruz, insanca bir yaşamı direne direne, birleşe birleşe kazanacağız. Yaşasın birlikte, örgütlü, onurlu mücadelemiz!"

Eylem, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla sona erdi.