26 Nisan 2024 Cuma

Eğitim Sen Boğaziçinde yetkili sendika olarak devam edecek

Kayyum rektörün tüm hukuksuzluklarına rağmen Eğitim Sen, Boğaziçi Üniversitesinde yetkili sendika olarak devam edecek. Sendika bu kazanımı ve başarıyı uzun süredir direnişte olan işyeri temsilcileri Can Candan ve Tolga Sütlü'ye armağan etti.

Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi İşyeri Temsilciliği, Boğaziçi Üniversitesinde yetkili sendika olarak devam edecek.

Sendika Boğaziçi Üniversitesinde yaptığı açıklamayla kazanımı duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kazandık! Hepimize ve gözü kulağı burada olan ülkemize umut olmasını diliyoruz. Ufak da olsa bir örnek olacaksa eğer şunu söylemek isteriz, doğrunun ve adaletin yanında duran örgütlü gücü kimse yenemez!

"Peki, yetkiyi almamız ne ifade ediyor? Bu sadece niceliksel bir başarıyı değil, yaşanan tüm hukuksuzluklara karşı güçlü bir itirazı, bundan sonrası için de özgür, özerk ve demokratik üniversite mücadelemizi yükseltmeye devam etmeyi ve iş barışının hakim olduğu bir çalışma hayatını da ifade ediyor. Artık her zamankinden daha fazla çalışmalı ve yan yana durmaya devam etmeliyiz.

"Bu mücadeleyi kazanmak için emek sarf eden tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Birlikte mücadele ettik birlikte başardık. Hepimize tebrikler. Son olarak Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen işyeri temsilcilerimiz Can Candan ve Tolga Sütlü hocalarımı, bu yetki sizlere armağan olsun!"