18 Mayıs 2024 Cumartesi

Efrin'de çatışma: 8 asker hayatını kaybetti

Türkiye'nin Efrin'e yönelik operasyonunda Kel Tepe'de şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmalarda 8 asker hayatını kaybederken 13 asker de yaralandı.
Efrin'e yönelik işgal girişiminde, askerler ve polisler ile YPG'liler arasında çatışma çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), çatışmada 8 askerin hayatını kaybettiğini 13 askerin de yaralandığını açıkladı.
 
DHA'nın haberine göre çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, Kel Tepe bölgesi, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de saldırıya uğradı. Saldırıda bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi.
 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise İzmir'den gelen JÖH timi pusuya düşürüldü. En az 10 kişi yaşamını yitirdi 20'nin üzerinde de yaralı var.
 
Bombardımanın ardından bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları, Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına götürüldü ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.
 
TSK'den yapılan iki ayrı açıklamada, yaşamını yitiren asker sayısının 8 olduğu belirtilirken, 13 askerin de yaralandığı bilgisi yer aldı.