11 Mayıs 2024 Cumartesi

Efrin halkından Saray medyasına yanıt: Biz evimizdeyiz

Saray medyasının "Efrin'de halka zorla hendek kazdırıyorlar", "YPG sivilleri kendine kalkan yapıyor" şeklindeki haberlerini yalanlayan Efrin halkı, bu toprakları terk etmesi gerekenin işgalci kuvvetler olduğunu belirtiyor.
AKP/ Saray rejiminin Efrin'e yönelik işgal saldırıları bugün 47. gününde. AKP, psikolojik savaşı ise medyası üzerinden sürdürüyor. 
 
Havuz medyasının "Efrin'de halka zorla hendek kazdırıyorlar", "YPG sivilleri kendine kalkan yapıyor" şeklindeki haberlerini yalanlayan Efrin halkı, yüzyıllardır bu topraklarda yaşadıklarını belirtiyor. Saray medyasının haberlerine yanıt veren Mabata halkı, topraklarını, onurlarını ve özgürlüklerini savunduklarını belirtiyor. 
 
Mabata, çoğunlukla Kürt Alevi ve Arap halklarının yaşadığı bir ilçe. 600 yıl önce Dersim, Maraş, Adıyaman, Malatya bölgelerinden Osmanlı devletinin zulmünden kaçarak Efrin'in Mabata ilçesine göç eden Aleviler, şimdi de Osmanlı'nın mirasçısı Erdoğan tarafından katliama uğratılıyor. ETHA'ya konuşan Mabata halkı, bu toprakları terk etmesi gerekenin işgalci kuvvetler olduğunu belirtiyor:
 
4 çocuk annesi Cemile Hesen (50): "Biz evimizdeyiz, Mabata'dayız. Erdoğan'ın çeteleri bizi zorla evlerimizden çıkartmak istiyor. Onca çocukla yaşlı ihtiyar insanlar evini bırakıp nereye gidecek. Biz kendi topraklarımızda yaşıyoruz. Onlar 600 yıldır yaşadığımız topraklarımızı işgal etmeye çalışıyorlar. Evimizi, Mabata'yı terk etmeyeceğiz."
 
Demir doğrama atölyesi sahibi İbrahim Ömer (50): "Bize terörist diyor, biz halkız. Burada yaşıyoruz, bizden ne istiyor. Bize uçakla, obüsle, tankla saldırıyorlar. Biz bu topraklarda yaşayan halklar olarak kimseye bir zarar vermedik. Buradayız, toprağımızı terk etmeyeceğiz. Erdoğan ve çeteleri işgalcidir. Burada yaşayanlar sivil halk, bu çocuğun ne günahı var uçağı ile obüsüyle buraya saldırıyorlar. Erdoğan ne yaparsa yapsın Efrin kazanacak. Ölsek de burada öleceğiz, toprağımızı bırakmayacağız."
 
Mihemet Remezan (72): "Biz bu zalimlerin yenilmesi için savaşçılarımız ile birlikte direneceğiz. Burada yaşayan siviller, burada yaşayan ufak çocuklar onlara ne yaptılar? Hiç mi vicdan yok. İnsanların evlerini başına yıkıyor, sivilleri katlediyor. Buna rağmen toprağımızı terk etmeyeceğiz, direneceğiz. Biz kazanacağız."