19 Nisan 2024 Cuma

Efrîn'de çetelerin tecavüz suçuna tepkiler sürüyor

İşgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal altında bulunan Efrîn'in Şiye ilçesinde El Emşat (Süleyman Şah) çete lideri Ehmed Memduh'un 10 yaşında ki çocuğa yönelik cinsel saldırısı yapılan açıklamalarla protesto edildi. İşgalcilerin suçlarına gözyuman uluslararası kurumlar kınandı.

Hesekê'nin Merşo mahallesinde Kongra Star binası önünde yapılan açıklamaya Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi üyeleri yanısıra Kongre Star üyeleri de katıldı.

'BARIŞ VE İNSAN HAKLARINDAN BAHSEDENLER CİNSEL SUÇLARA SESSİZ KALIYOR'
Açıklama İslam Kongresi Kadın Meclisi üyesi Neda Hesen tarafından okundu.

10 yaşında çocuğa yapılan tecavüz suçunun işgalci Türk devleti ve çetelerinin vahşetinin kanıtı olduğu belirtildi.

İşgalcilerin kadınlara ve çocuklara yönelik işlediği suçlara uluslararası kuruluşların sessiz kalması protesto edildi.

Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi uluslararası insan hakları kurumlarına çağrıda bulunarak "Barış ve insan hakları diyenler bu menfur suçlar işlenirken neredesiniz?" diye konuştu.

Aynı konuda Qamişlo'da açıklama yapıldı. Açıklama Ebir Şîti tarafından okundu.

İŞGALCİLERİN SUÇLARINA GÖZ YUMULUYOR
Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi Halep ve Minbic kentlerinde yaptığı basın açıklamaların da "Bu suç, İslam karşıtı düşüncenin bir göstergesidir" dedi.

Tüm dünyanın işgalcilerin suçlarına göz yumduğu, kadın ve çocuklara yapılan baskıları görmezlikten geldiği belirtildi, sessiz kalınmasını kınadı.

Kongra Star Fırat Koordinasyonu da uluslararası kurumlara çağrı yaptı, suçlara sessiz kalınmaması ve işgalcilerin işlediği suçlara son vermeleri için baskı yapmaları çağrılarında bulundu.