3 Mayıs 2024 Cuma

'Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılsın'

32 aydır tutsak olan ve yeniden süresiz açlık grevine başlayan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu ile dayanışmak için basın toplantısı düzenleyen Avrupa Demokratik Güç Birliği, Sırbistan'ın Ecevit Piroğlu'nu özgürlüğünden, sağlık ve tedavi hakkından kasten yoksun bırakmasına ve uyguladığı ayrımcılık suçuna karşı, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği, 32 aydır Sırbistan'da tutsak edilen ve bir kez daha süresiz açlık grevine başlayan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'yla dayanışmak için AVEG-KON bürosunda basın toplantısı düzenledi.

ADGB, Tutsakların Sesi Platformu, Avrupa Sürgünler Meclisi ve Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, Sırbistan'da bütün hukuki süreçleri kazanmasına rağmen, Türk faşist devletinin baskılarından dolayı hala hapishanede tutulan Piroğlu'nun açlık grevine başladığı belirtildi. Piroğlu ile dayanışmayı büyütmek için yoğun bir kampanya örgütlediklerini belirten çağrıcı kurumlar, herkesi eylemlere katılmaya çağırdı.

Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi adına yapılan açıklamayı okuyan Hüseyin Ataş, "Sırbistan Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye'ye iade edilemez kararına rağmen kesintisiz 32
aydır tutsak edilen Ecevit Piroğlu için hukuk ve evrensel insan hakları askıya alınıyor. Piroğlu'nun siyasi pazarlıklar adına rehin tutulması uygulaması devam ediyor" dedi.

"Ecevit Piroğlu'nun 136 gün süren açlık grevinin ardından oluşan sağlık sorunları için talep ettiği tedavi hakkı engelleniyor, hastaneye sevki bürokratik bahanelerle gerçekleştirilmiyor" diyen Ataş, Sırbistan devletinin kişi hak ve özgürlüklerini askıya aldığı enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'na karşı her gün suç işlediğini kaydetti.

Piroğlu'nun, yasadışı olarak özgürlüklerinden alıkonulduğuna dikkat çeken Ataş, Sırbistan'ın Ecevit Piroğlu'nu özgürlüğünden, sağlık ve tedavi hakkından kasten yoksun bırakmasına ve uyguladığı ayrımcılık suçuna karşı, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

Ecevit Piroğlu'nun, Gezi'den Kobanê'ye AKP faşizmine ve IŞİD terörüne karşı mücadele etmiş enternasyonalist bir devrimci olduğuna dikkat çeken Ataş, "Tayyip Erdoğan iktidarının Piroğlu'na yönelik saldırılarının nedeni de budur" diyerek "Sırbistan Erdoğan'ın gardiyanlığını yapmaktan vazgeçmeli, Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılmalı" ifadelerini kullandı.