13 Mayıs 2024 Pazartesi

Dünya halkları Filistin için sokağa döküldü

İtalya, İrlanda ve ABD'de bir araya gelen çok sayıda kişi siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını protesto etti. Devletlere iki yüzlü  tutumundan vazgeçerek derhal acil ateşkes çağrısı yapmaıs uyarında bulunan onbinler, siyonist İsrail'e dava açan Güney Afrika Cumhuriyetini de selamladı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırısına karşı dünya halkları sokağa döküldü. İtalya, İrlanda ve Amerika'da bir araya gelen on binler, siyonist İsrail'in terörist olduğunu vurguladı devletlere ise iki yüzlü politikalarından derhal vazgeçme çağrısı yaptı.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI YÜKSELDİ
İtalya'nın başkenti Roma'da, "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi. Fori Imperiali Caddesi'nde toplanan 5 binden fazla kişi siyonist İsrail'in saldırılarını protesto ederken, Filistin halkıyla dayanışmasını da yükseltti. "Soykırımı durdurun" yazılı dövizler ile Filistin bayraklarının yanı sıra Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika Cumhuriyeti bayraklarının taşındığı eylemde, sık sık "Özgür Filistin", "Siyonist İsrail", "Terörist, faşist İsrail" sloganları atıldı. Eylemde ayrıca acil ateşkes çağrısı yapıldı.

ABD'NİN SINIRSIZ DESTEĞİNE ONBİNLERDEN YANIT
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkenti Washington'daki National Mall'da onbinler bir araya geldi. Beyaz Saray'ın siyonist İsrail'e sınırsız desteğine tepki gösteren onbinler, Biden'a "ayıp sana" dedi.

DUBLİN'DEN GÜNEY AFRİKA'YA DESTEK
İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir araya gelen çok sayıda kişi, siyonist İsrail'İ protesto ederken, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı davayı destekledi.Dublin'deki Dışişleri Bakanlığı'na yürüyen çok  sayıda kişi acil ateşkes çağrısında bulundu.