10 Mayıs 2024 Cuma

DSG: Rakka ve Deyr ez Zor'daki güçlerimizi Efrîn'e sevkedeceğiz

DSG Komutanı Ebu Ömer El İdlibi, 'Efrîn'e saldırıların durmaması halinde' 1 haftaya kadar Deyr ez Zor ve Rakka'daki tüm güçlerini Efrîn'e göndereceklerini söyledi.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde savaşan Ceyşul Suwar, Cephet El Akrad, Liva El Şemal El Demokrat ve İdlib Askeri Meclisi, ortak açıklamayla savaşçılarını Efrîn'e göndereceklerini duyurdu.
 
Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Ceyşul Suwar Genel Komutanı ve aynı zamanda DSG Komutanı Ebu Ömer El İdlibi, "Efrîn'de durum kötüye gidiyor. Bütün dünya ve ABD sessiz kalıyor. Bizim yanımızda durmadılar. Efrîn'de 200 bin Arap yaşıyor. Ailelerimiz orada. Ailelerimizi, insanlarımızı korumak için Efrîn'e savaşçı göndereceğiz. Rakka, Deyr ez Zor ve birçok yerden daha Efrîn'e savaşçı göndereceğiz. Bu kararı DSG yönetimi ile görüştük. Dedik ki Efrîn'i ne zaman saldırılardan kurtardıysak o zaman yine eski yerimize döneriz" diye belirtti.
 
Deyr ez Zor bölgesinde güçlerinin yarısını çektiklerini ve bunu fırsat bilen IŞİD'in saldırıya geçerek 4 köyü aldığına dikkat çeken İdlibi, şöyle devam etti: "Eğer Efrîn'e saldırılar durmazsa Deyr ez Zor bölgesindeki tüm güçlerimizi çekeceğiz. Efrîn'i savunmaya mecburuz. Şimdiye kadar 1700 savaşçımızı Efrîn'e gönderme kararı aldık. Bizim toplam 6 bin savaşçımız var."