20 Mayıs 2024 Pazartesi

Diyarbakır'da trans kadına saldırı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde önceki akşam bir trans kadın yolda yürürken sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldı.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde önceki akşam bir trans kadın yolda yürürken sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldı. Saldırı sırasında çevrede toplanan kitle trans kadını linç girişiminde bulundu.
 
D.S isimli trans kadın Bağlar'da yürürken bir erkek üzerine yürüyerek sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Erkeğin D.S'ye saldırısı üzerine çok sayıda kişi toplandı. Toplanan kitle saldırıyı durdurmak yerine D.S'ye "sapık" diyerek linç etmek istedi. Kendisinin sapık olmadığını anlatmaya çalışsa da saldırganların elinden kurtulamadığını anlatan D.S "Çevrede toplanan insanlar çok korkunçtu, olayın mağdur konumunda iken beni tacizci sapık ilan ettiler. Bir suçluymuşum gibi büyük bir öfke ile bana saldırdılar, beni öldürmeye çalıştılar" dedi. Saldırı esnasında bir şekilde saldırganların elinden kurtulup çevreye yakın bir kırathaneye sığınan D.S polisi aradı. Polisin olay yerine gelmesiyle başta hastaneye götürülen D.S sağlık muayenesinden geçtikten sonra darp raporu alıp kendisini linç etmeye çalışan saldırganlardan şikayeti oldu.
 
Olayın ardından D.S, "Saldırılar karşısında sessiz kalmayacağım, saldırganlardan şikayetçi oldum. Davamın arkasında olacağım ve olayın üstüne gideceğim. Biliyorum bugün başıma gelen bu olay yarın bir başka arkadaşımın da başına gelebilir. Biz sessiz kaldıkça saldırganlar daha fazla cesaretlenir. Susmayacağım, susmamalıyız" dedi.
 
Olayın ardından Keskesor Diyarbakır LGBTİ+ Oluşumu bir açıklama yayınlayarak, "Yaşanan transfobik olay Diyarbakır'da yaşanan ilk olay değil, son olay da olamayacak bunu biliyoruz. Ancak transfobiye karşı mücadelemiz dün olduğundan daha kararlı daha büyük bir inançla devam edecek. Transfobiyi bitirmek adına Diyarbakır'ın her sokağında, her caddesinde mücadelemizi daha da yükselteceğiz, transfobik saldırılar karşısında kesintisiz mücadelemiz ile duracağız. D.S isimli trans arkadaşımızın yaşamış olduğu saldırı karşısında büyük üzüntü duyuyor D.S'nin yanında her türlü yer aldığımızı belirtiyoruz. Yaşanan olayın hukuki olarak takipçisi olduğumuzu burdan belirtiyoruz" diye belirtti.