18 Mayıs 2024 Cumartesi

Diyarbakır mitingine çağrı: Cezaevlerindeki eylemlere ses olalım

HDP ve DBP tarafından 19 Ocak'ta "Demokrasi, özgürlük ve adalet" şiarıyla yapılacak olan mitinge ilişkin açıklama yayınlayan Miting Tertip Komitesi, tüm halkı mitinge davet ederek, "Cezaevlerindeki eylemlere ses olalım" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından "Demokrasi, özgürlük ve adalet" şiarıyla 19 Ocak'ta Diyarbakır'da gerçekleştirilecek miting öncesi Miting Tertip Komitesi tarafından yazılı açıklama yapıldı.
 
Tertip Komitesi tarafından yayınlanan açıklamada Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemine dikkat çekilerek, Türkiye'yi savaş politikalarına mahkum eden, ülkeyi uçuruma sürükleyen politikalara karşı başlatılan açlık grevi eylemlerinin cezaevlerinde yayılarak büyüdüğü vurgulandı.
 
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
 
"İki ayı geride bırakan bu direniş başta Leyla Güven olmak üzere eylemciler açısından kritik bir aşamaya girmiştir. Eylemcilerin talepleri kabul edilmediği takdirde ortaya çıkacak her türlü sonuç toplumdaki fay hatlarında kırılma yaratacak boyuttadır. Olası ortaya çıkacak bu istenmeyen sonuçlardan ve eylem ile eylemcilerin taleplerini görmezden gelen AKP iktidarı sorumludur. Bu insani ve hukuki talep tüm bileşenlerimiz ve halkımız adına bizimde talebimizdir. Her birimize ve toplumun tamamına büyük sorumluluklar yükleyen bu eylemin taleplerinin karşılanması için harekete geçme zamanı olup;
 
"19 Ocak Cumartesi günü 12.00/16.00 saatleri arasında Amed İstasyon Meydanında "Demokrasi, Özgürlük Ve Adalet" mitingi düzenlenecektir. Mitingi için tertip komitesi oluşturulmuş Valilik makamına başvurulmuştur. Tüm bunlara karşı sesimizi yükseltmek için, bölge ve Amed halkını mitinge katılım sağlanmasını bekliyoruz."