10 Mayıs 2024 Cuma

Diyarbakır Barosu?ndan Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı

Tahir Elçi için adalet talebiyle 126. kez Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya Diyarbakır Barosu avukatları, Cumhurbaşkanı adaylarına Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunmasını istedi.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 126. kez Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi.
 
Eylemde, Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı. Hak İnsiyatifi Sözcülerinden Reha Ruhavioğlu'nun da katılıdğı eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, "Cinayetin üzerinden neredeyse 2,5 yıl geçti ancak soruştura dosyasında kamuoyu ile paylaşacağımız bir gelişme malesef yok. Faillerin izini sürmeye yarayacak bir delil yok. Tahir Elçi'nin katli ile kaotik ortama geri dönüldü ve çözüm süreci nihayete erdirildi. Çatışmalı süreç tekrar başladı. Türkiye'de toplumsal kutuplaşma, ayrışma ve kamplara ayrıştırılma had safhada olduğu bir süreçten geçiyoruz" dedi.
 
Bu süreçte bir seçim yapılacağını ifade eden Özmen, "Bu seçimlerden Türkiye'deki her bir vatandaşın beklentisi, ayrışmanın, kutuplaşmanın ortadan kaldırıldığı, barışın ve adaletin geldiği bir toplumsal düzendir. Ben buradan Cumhurbaşkanlığı'na aday olan tüm şahıslara ve siyasi partilere, seçim taahhütleri arasına Tahir Elçi'nin katillerini, faillerin arkasındaki karanlık odakları bulmalarını ve eklemelerini, en önde gelen vaatlerinin bu olması gerektiğinin altını çiziyorum. Elçi cinayetinin faillerinin bulunması demek, toplumsal barışın inşasının temel taşlarından birinin yerine oturtulması anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı adayı olan şahıslardan bu nedenle tekrar Elçi cinayetinin faillerinin bulunmasını talep ediyorum" diye konuştu.