19 Mayıs 2024 Pazar

DİSK direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti

Çoğunluğu kadınlardan oluşan ve Flormar'ın Gebze'deki fabrikası önünde direnişlerini sürdüren işçilere DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK heyeti dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve bağlı sendikaların yöneticileri direnişteki Flormar işçilerini ziyaret etti.
 
Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Mesut Tetik’in karşıladığı DİSK heyetinde Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun yanısıra DİSK’e üye sendikaların genel başkanları, merkez ve şube yöneticileri ile çok sayıda DİSK üyesi işçiler yer aldı.
 
DİSK’li işçilerin selam ve dayanışma duygularını getirdiklerini söyleyen Çerkezoğlu, "Kadınların en önde olduğu hiçbir direniş yenilmez. Kadın dayanışmasıyla da başarıya ulaşacaktır" dedi. Sendikalaşmanın hak olduğunu ancak türlü engellerle işçilerin sendikalaşma hakkının engellendiğini söyledi. Flormar patronunun işçilerin yasal hakkını çiğneyerek suç işlediğini diye getiren Çerkezoğlu, bu suç karşısında gerekli tutumu almayan siyasi iktidarın da suça ortak olduğunu dile getirdi. Birlik, dayanışma ve mücadele çağrısı yapan Çerkezoğlu, Flormar işçilerinin direnişinin mutlaka başarıya ulaşacağını söyledi.