19 Nisan 2024 Cuma

Direniş alanında 8 Mart kutlandı

Direnişteki Barutçu Tekstil ve Mata Otomotiv işçileri 8 Mart'ı direniş alanında karşıladı mücadeleyi, yükselteceğini vurguladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çok sayıda kadın sokakta hakları için mücadele etti. Direnişteki kadın işçiler de 8 Mart'ı direniş alanında direnişle karşıladı.

MATA OTOMOTİV'DE KUTLAMA
Tuzla Serbest Bölge'de yüzde 25 ek zam ve insanca çalışma koşulları için 10 gündür direnişte olan Mata Otomotiv işçileri 8 Mart'ta direniş alanında kutlama yaptı.  Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin direniş alanında sanatça Erkan Bayrakoğlu konser verdi. Bayrakoğlu, direnen kadınları selamladı. Birleşik Metal-İş adına yapılan konuşmada da 166 yıl önce yükselen sesin Tuzla'da yankılandığı kaydedildi.

"Sendika hakkıma saygı duy! MKS Transformatör işçileri" pankartıyla yapılan etkinlikte, "Kadınlar kendi kaderimizi kendi elimize alabilmek için erkek egemen sistemin saldırılarına karşı bulunduğumuz bütün alanlarda ses çıkarmaya, örgütlenmeye, itiraz etmeye ve mücadele etmeye çalışıyoruz" denildi.

BARUTÇU DİRENİŞÇİLERİ 8 MART'TA FABRİKA ÖNÜNDEYDİ
144 gündür direnişte olan Öziplik-İş üyesi Barutçu Tekstil işçileri de 8 Mart'ta fabrikanın önünde direniş alanındaydı. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika önünde direnişi sürdüren 9 kadın günler öncesinden dayanışma çağrısı yapmış ve 8 Mart'ı direniş alanında karşılayacaklarını duyurmuştu.