25 Nisan 2024 Perşembe

Dina'nın ölümüne ilişkin Acar'ın tutukluluğuna itiraz

Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan baş şüpheli Dursun Acar'ın avukatı Yusuf Çolak, tutuklama kararının iptali için itiraz dilekçesi verdi.

Karabük'te, Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan baş şüpheli Dursun Acar tepkiler sonrası 4. kez gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Acar'ın avukatı Yusuf Çolak, tutuklama kararının iptali için Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz dilekçesi verdi.

Avukat Yusuf Çolak, itiraz dilekçesinde “Müvekkilimiz Dina'yı daha önce herhangi bir şekilde tanımıyordu. Dolayısıyla Dina'ya zarar vereceği herhangi bir delil de dosyada yoktur. Müvekkilimin suçu işlemiş gibi kamuoyuna yansımasını kabul etmiyoruz. Soruşturmanın derinleştirilerek, Dina'ya herhangi bir müdahale edilmişse ölümüne sebep olan kişilerin yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Soruşturma kapsamında Dina'nın ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3'ü yabancı, 8 kişi farklı zamanlarda gözaltına alınmış, şüphelilerden 5'i savcılık ifadesinin ardından, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dursun Acar ise 4. kez gözaltına alındığında mahkemeye sevk edilmiş ardından kuvvetli suç şüphesi sebebiyle dün tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti.