2 Mayıs 2024 Perşembe

'Devrim ve özgürlük mücadelemizi onlara armağan edeceğiz'

İstanbul Küçükçekmece'de ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi. Anmada konuşan DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, faşist rejime karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı, "Bizi inkar edenlere, sömürgeci ve işgalci savaşla bizi yok etmeye çalışanlara karşı en son Van'da yaptığımız gibi büyük halk direnişimizle direneceğiz. Şimdi şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Devrimi ve özgürlük mücadelemizi onlara armağan edeceğiz. Yaşasın özgürlük yaşasın sosyalizm" diye konuştu.

İstanbul'un Küçükçekmece İlçesinde bulunan Kanarya Mezarlığında, ölümsüzleşenlerin mezarları ziyaret edildi. Gülistan Özdemir ve 10 Ekim Ankara Gar katliamında şehit düşen Binali Korkmaz'ın mezarına gerçekleştirilen ziyarete, Halkların Eşitlik ve Özgürlük Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, ANYAKAY-DER yöneticileri ve aileler katıldı.

YANGÖZ: DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ
Anmada söz alan DEM Parti İl Eşbaşkanı Yangöz, üzerlerine düşen en büyük görevi kökleri bulunan direnişlerini büyütmek olduğunu söyledi, "Bizlerde buradan bunun sözünü vermiş olalım. Selam olsun düşene dövüşene" diye konuştu.

OTLU: BAŞ EĞMEYEN GELENEĞİN YARATICILARINI ANIYORUM
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da baş eğmeyen geleneğin yaratıcıları, özgürlük tutkusunu armağan eden, faşizme asla yenilmeyen, kahramanlık mücadelesinde şehit düşenleri saygıyla anarak konuşmasına başladı.

Şehitlere Kürt halkı özgür olana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Otlu, bu mücadelenin yaratıcıları ve değer katanlardan İmralı Hapishanesinde mutlak tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ve hapishanelerde direnen tutsakları selamladı.

'DEVRİMİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİ ONLARA ARMAĞAN EDECEĞİZ'
Faşist rejime karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Otlu, "Mahirlerden, İbolara, Denizlere, Mazlumlara, Sakine Cansızlardan, Sevelere, Berçemlere, Bayram Namazlardan, Mahir Arpaçaylara kadar büyüyen birleşik mücadelemizde şehit düşenleri de bu vesileyle saygıyla anmak istiyorum. Bir kere daha huzurlarında söz veriyoruz; bizi inkar edenlere, sömürgeci ve işgalci savaşla bizi yok etmeye çalışanlara karşı en son Van'da yaptığımız gibi büyük halk direnişimizle direneceğiz. Şimdi şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Devrimi ve özgürlük mücadelemizi onlara armağan edeceğiz. Şehit namirin. Yaşasın özgürlük yaşasın sosyalizm" diye konuştu.

Anma "Şehit namirin" sloganları ve mezarlıklara karanfiller bırakılmasının ardından sona erdi.