3 Mayıs 2024 Cuma

Deriteks'e silahlı saldırı İzmir'de protesto edildi

Deriteks yöneticilerine yönelik silahlı saldırı İzmir Çiğli OSB'de protesto edildi. Yapılan saldırıya rağmen mücadelenin süreceği kaydedildi.

Akar Tekstil patronunun Deriteks Genel Başkanı Makum Alagöz ve yöneticilerie yönelik silahlı saldırısı İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde protesto edildi. "Sendikamıza yapılan saldırı tüm işçilere yapılmıştır. Sınıf mücadelesini durduramazsınız" pankartının açıldığı eylemde, işyeri sahibi ve yöneticilerinden Hayrettin Akar'ın kardeşi Onur Akar'ın saldırıyı pusu kurar gibi ve planlı şekilde gerçekleştirdiği kaydedildi.

Basın metnini okuyan Ayhan Yanılmaz, işçilerin yanında durmaya devam edeceklerini ve bedelini ne olursa olsun ödeyeceklerini kaydetti. "Emeğin örgütlü gücünü yaratmak için gösterdiğimiz sendika mücadele dönemimizde tek arayışımız sadece konuşabilme kabiliyetine haiz işverenlerle süreç yürütmek olmuştur" diyen Yılmaz, bu yaklaşıma yanıt olarak patronların öldürme tehdidine maruz kaldıklarını belirtti.

Onur Akar gibilerine tek bir mesajları olduğunu belirten Yanılmaz, "Savunduğumuz sendika çizgimizden geri durmayacağımızı, alın terinin hakkını almak için, toplu sözleşmeli çalışma hayatı için, işçilerimizin insanca yaşam talepleri için 76. yılımızda bir kez daha ifade ediyoruz ki buradayız. Konfederasyonumuz Türk-İş ile milyonlarca işçi ile, emek dostlarımız ile buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yanılmaz, saldırıyı gerçekleştirenler gerekli cezayı alana dek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.