19 Nisan 2024 Cuma

Depremin kapattığı köy yolu hala açılmadı

Depremler sonrası yolları kapanan İslahiye ilçesine bağlı Köklü ve İdilli köyleri, sel ve heyelan tehlikesi altında.

Antep'in İslahiye ilçesine bağlı Köklü ve İdilli köylerine açılan yollar, depremde yaşanan toprak kayması ve kayalardan düşen parçalar nedeniyle kapalı. Depremin üzerinden 49 gün geçmesine rağmen yolu açma çalışması yapılmazken, iki dağ arasından geçen derenin önünün kapanması nedeniyle, biriken su gölete dönüştü. Biriken su ve yoğun yağışlar nedeniyle bölgede sel ve heyelan riskini altında çadırlarda yaşamını sürdüren halk, olası sel ve heyelan felaketinde can ve mal kaybı yaşanabileceğine işaret ediyor.

HALK TEPKİLİ
Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Köklü ve İdilli halkı, dağlardan kayaların kopma riski devam etmesine rağmen yollar kapalı olduğu için şehir merkezine gidebilmek için dağ yolunu kullanmak zorunda kalıyor.

Köklü Mahalle Muhtarı Ökkeş Kaplan, depremde hem can hem de mal kaybı yaşadıklarını hatırlattı, "Şehire giden yolumuz 7 kilometreydi. Ancak depremle beraber yol kapandı. Dağlar birbirine kavuştu, taşlar düştü. Şu an dağ yolunu kullanıyoruz. Depremin üzerinden 45 günden fazla zaman geçti ama yollar daha açılmadı. Belediyeden geldiler, başka yerlerden yetkililer geldi, açılması için talepte bulunduk ama yapılmadı. Eskiden 5 dakikada gittiğimiz yol şimdi 45 dakikayı bulabiliyor. Evlerimize giremiyoruz, birçok sorun yaşadık. Ama özellikle bu yolun açılmasını istiyoruz" dedi.

'SEL TEHLİKESİ VAR 15 GÜNDÜR KİMSE GELMİYOR'
Kapanan yolun yanından depremden önce dere geçtiğini, ancak yolun kapanması nedeniyle alt köylerde sel tehlikesi oluştuğuna dikkat çeken Kaplan, "Taşlar düşmeye devam ediyor. 15 gündür kimse gelip sormuyor. Yağan yağmurlarda burada biriken suyun bölgede bulunan mahallelerde sele neden olma tehlikesi var. Bunların yaşanmaması için yolun açılmasını istiyoruz" diye konuştu.