3 Mayıs 2024 Cuma

DEM Parti ve HDK'den özgür basına dönük operasyonlara tepki

DEM Parti ve HDK, özgür basın emekçilerine dönük operasyonlara tepki göstererek, özgür basının hakikat mücadelesinden vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Belçika'da Sterk TV ve Medya Haber TV ofislerine baskın yapılmasına ve Türkiye'de 3 kentte yapılan ev baskınlarıyla özgür basın emekçilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Beyoğlu'nda bulunan DEM Parti İl Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısına DEM Parti milletvekilleri Çiçek Otlu, Özgül Saki ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, Brüksel ve Türkiye'de özgür basın emekçilerine dönük eş zamanlı operasyonların Kürt gazeteciler gününün ardından yapılmasının manidar olduğunu belirterek, diğer yanda iktidarın savaş hazırlıklarını sürdürdüğüne dikkat çekti. Savaş politikalarını teşhir eden basın emekçilerine dönük bu operasyonları kabul etmediklerini vurgulayan Kalmaz, "Kürtlere, muhaliflere, özgür basına dönük bu operasyon önümüzdeki sürecin nasıl geçeceğinin, demokratik bir sürecin bizi beklemediğinin göstergesidir" dedi.

AKP iktidarının seçim yenilgisini ve içinde bulunduğu krizi savaş ve operasyonlarla gölgelemek istediğine dikkat çeken Kalmaz, "Biz artık bu savaş yoluyla, operasyonlarla Kürt sorununun çözülemeyeceğini belirtmek istiyoruz. Bundan bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

BAL: SAVAŞ POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİLMELİ
HDK İstanbul Eş Sözcüsü Ali Bal ise, operasyonların kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Avrupa'nın hukuk ile çelişen saldırganca bu tutumu kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Savaş ve talanla iktidarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu savaş politikalarından bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor. Bunun Türkiye halklarına bir yararı olmayacaktır" dedi.

OTLU: ÖZGÜR BASIN ASLA TESLİM OLMADI
DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, AKP-MHP iktidarının seçim yenilgisini hazmedemediğini söyleyerek, iktidarın savaş politikalarını hızlandırdığına dikkat çekti. İktidarın, Kürt halkının Ortadoğu'da özgürlük mücadelesiyle kazandığı bütün değerlerine saldırdığını kaydeden Otlu, "Kürt sorununu çözmeyen bütün iktidarlar çözüldü. AKP-MHP iktidarı da bunun farkında ve bütün saldırganlığı bunun üzerinedir" dedi. Özgür basın emekçilerinin hakikatleri halkla buluşturduğunu söyleyen Otlu, ne sosyalist basının ne de Kürt basınının asla baskılara teslim olmadığının altını çizdi.