1 Mayıs 2024 Çarşamba

DEM Parti Kars'ta seçimlerin iptalini istedi

DEM Parti Kars İl Örgütü, asker ve polislerden oluşan çok sayıda kayyum seçmenin oy kullandığı kentteki seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), farklı kentlerden getirilen asker ve polislerden oluşan kayyum seçmenlerin oy kullandırıldığı Kars'ta seçimlerin iptalini istedi.

2 Nisan günü İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunan DEM Parti, başvuru reddedilince İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı. DEM Parti, seçimlerin yenilenmesi için ilçe seçim kuruluna verdiği dilekçede, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Ortaokulu'nda 18, Fevzi Çakmak Mahallesinde kurulan 5 sandıkta kent dışından getirilen asker ve polislerin oy kullandığı ve bu durumun seçim sonuçlarını etkilediğini belirterek seçimin iptal edilerek yenilenmesini istedi.

3 BİN 842 ASKER VE POLİS OY KULLANDI
Kars merkezde yapılan seçimlerde MHP 16 bin 384; DEM Parti ise 13 bin 120 oy aldı. İki parti arasındaki fark 3 bin 264 olurken, DEM Parti kente 3 bin 842 asker ve polisin taşındığını tespit etti.

Cumhuriyet, Atatürk ve Fevzi Çakmak Ortaokulları'nda, dışarıdan getirilen asker ve polisler toplu olarak oy kullandı. Atatürk Ortaokulu'ndaki 1042 Nolu sandığa kayıtlı 120 seçmenden sadece biri dışında diğerlerinin başka kentlerin nüfusuna kayıtlı oldukları ortaya çıktı. 120 seçmenin 119'unun batı illerinde ikamet ettiği, bir kişinin ise Kars'ın Kağızman ilçesine kayıtlı olduğu belirlendi.