24 Nisan 2024 Çarşamba

Defne Devlet Hastanesini su bastı

Erdoğan'ın 2 gün önce büyük bir törenle açtığı Defne Devlet Hastanesini su bastı.

Maraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Antakya Defne'de 2 gün önce Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesini su bastı.

Hastane, sadece ön cephesinin tamamlandığı ve inşaatın devam ettiğinin ortaya çıkmasıyla da büyük tartışmalara konu olmuştu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) de yaptığı açıklamada "TTB ve Hatay Tabip Odası, dün açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi'nde hekimler/sağlık emekçileri ve başhekimle görüştü, yaşanan sorunların çözümü üzerine fikir alışverişinde bulundu. Öte yandan hastanede inşaatın sürdüğü ve sadece poliklinik hizmeti verilebildiği gözlemlendi" ifadelerini kullanmıştı.

Hatay Tabip Odası Başkanı Serdar Yılmaz, hastanede sadece poliklinik hizmeti verildiğini, yataklı servislerin ve ameliyathanenin çalışmadığına dikkat çekerek, "Acil servis, diyaliz ünitesi çalışmıyor. Bunlarla ilgili inşaat halen hızla sürüyor. Çelik konstrüksiyondan ve yatay mimari şeklinde yapıyorlar. Hastane tamamen teslim edilmeden, kontrolleri yapılmadan hizmete açılması çok doğru değil. Gördünüz, hastaneyi su bastı. Hastalar dışarı çıkarılmak zorunda kaldı. Kısa süreli yağmur olmasına rağmen hastaneyi su bastı. Orada çalışan işçiler, sağlıkçılar ve oraya giden halkın sağlığı açısından da çok doğru değil. Hastanenin tamamen ekipmanları ve personeli sağlanmadan açılması doğru değil" dedi.