28 Mart 2024 Perşembe

Davutpaşa davası yine talepler reddedilerek ertelendi

Davutpaşa'da meydana gelen iş cinayeti davasında yine katledilen işçiler ve aileler lehine bir karar çıkmadı. AYM'nin yeniden yargılama yapılması kararını, tevsi tahkikat, dönmeni tüm kamu kurumu yetkililerin yargılanma talebi reddedilirken, duruşma ekim ayına ertelendi. Aileler, "Adalet mücadelemizden geri adım atmayacağız" dedi.

Davutpaşa Patlamasının AYM'nin bozma kararından sonra Bakırköy Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın 3. duruşması görüldü. Duruşmada katledilen işçilerin aileleri yer alırken yalnızca 4 sanık katıldı.

Markeme, AYM'nin yeniden yargılama yapılması kararını ve ailelerinin ve avukatların tevsi tahkikat, dönemin tüm kamu kurumu yetkililerinin yargılanması talebini görmezden gelerek dosyanın mütalaa için savcılığa teslim edilmesine karar verdi.

Duruşma 17 Ekim 2023 tarikine ertelendi.

Duruşma sonrası aileler adliye önünde kısa bir açıklama yaptı.

ÇABUK: ADALET MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
Katledilen Gülhan Çabuk'un eşi İdris Çabuk, 16 yıldır yürüttükleri adalet mücadelesine işaret etti. AYM'nin kararını hiçe sayan bir alt mahkemede adalet aradıklarını dile getiren Çabuk, "Adalet arayışına devam edeceğiz ısrarla. İş cinayetlerinin olmaması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz bundan sonra da aynı ısrarla geri adım atmayacağız" dedi.

CESUR: ZABITA MÜDÜRÜ 30 AİLEYİ DAHA MAĞDUR ETMEK İÇİN Mİ ATANDI
Katledilen Kadir Cesur'un eşi Arzu Cesur da iş cinayetinin yaşandığı dönem görevli olan zabıta müdürünün ceza almasını beklerken Beykoz'a atandığını söyledi ve şu sözlerle tepki gösterdi. "Beykoz'da da 20-30 kişiyi aileyi, evlatsız, annesiz-babasız bırakmak için atadı devlet zabıta müdürünü. Söz verilseydi soracaktım ama verilmedi o yüzden sizin aracılığınızla sorayım, 30 aileyi daha da mağdur etmek için mi atandı."