19 Mayıs 2024 Pazar

DÎSA-DER: Gözaltılar serbest bırakılsın

DÎSA-DER dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan eşbaşkanları Naim Özden, eğitmenleri Şevket Acar, Dilber Akın, Mizgin Deniz, Gülsüm Bilge ve Celal Soğuk'un serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yaptı.
Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DÎSA-DER) dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan eşbaşkanları Naim Özden, eğitmenleri Şevket Acar, Dilber Akın, Mizgin Deniz, Gülsüm Bilge ve Celal Soğuk'un serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yaptı.
 
Dersek binasında yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak ve Ümit Dede ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da katıldı. Dün gerçekleştirilen operasyonlarda eşbaşkanları, yönetici arkadaşları ve eğitmenlerin gözaltına alındığını söyleyen DÎSA-DER Eşbaşkanı Medina Karaman "24 Kasım Öğretmenler Günü"nde Kürtçe eğitmenler gözaltına alındığını söyleyen Karaman, "DÎSA-DER Kürt dili üzerinde çalışmalar yürüttüğü için siyasi operasyona maruz kaldı. Devlet, Kürt diline ve edebiyatına tahammül edemiyor" ifadelerini kullandı.
 
"Bunca yıl yapılan operasyon ve yıldırma politikalarına rağmen devlet Kürt dilinin bitiremez ve yasaklayamaz" diyen Karaman, 80 yıldır Kürt dili düşmanlığının sürdüğünü söyledi. Kültür ve dilin yıllardır ayakta durduğunu ve bundan sonra da ayakta duracağını söyleyen Karaman, "Bizim Kürt diline gösterdiğimiz hassasiyet ve isteklerimiz sizin boğazınızda kalacak siz hiçbir zaman amacınıza ulaşamayacaksınız" diye konuştu.
 
Kürtçeye yönelimlere karşı herkesi diline sahip çıkmaya çağıran Karaman, "Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın" dedi.