21 Mayıs 2024 Salı

Çorlu'da adalet nöbeti: Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından, gerçek sorumluların yargılanması için başlatılan adalet nöbeti bugün de sürdü.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, kazada sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek için başlattıkları adalet nöbetinde Çorlu Adliyesi önünde bugün bir kez daha bir araya geldi.
 
'BU HUKUKSUZLUĞA İZİN VERMEYECEĞİZ'
 
Aileler adına yapılan açıklamayı katliamda kızını, kardeşini ve iki yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin okudu. Bilgin, şöyle konuştu:
"Katliamın üzerinden 9 ay geçti. Savcılık olaya dair başlattığı soruşturmada sorumluluğu bulunan alt düzeydeki 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verirken, diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı verdi. Bu kararla birlikte adalet arayan, adalet beklentisi olan biz ailelerin acısına bir acı daha eklenmiştir. Acısını içine gömüp, mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilerek yargılanmasını isteyen bizler açısından, bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve haklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. 
 
"Aileler olarak bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar, her gün burada bir araya gelerek adalet talebimizi haykıracağız. Peşini bırakmayacağız. Bu süreçte yanımızda olmak isteyen herkesi saat 10.00-12.00 arasında Çorlu Adliyesi'ne bekliyoruz."