19 Mayıs 2024 Pazar

Çocuk istismarcısı Metin Şenay'ın duruşması 4 Haziran'a ertelendi

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde çok sayıda çocuğu senelerce istismar eden Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması basına kapalı görüldü, duruşma 4 Haziran'a ertelendi.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde onlarca çocuğu senelerce istismar eden Metin Şenay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Bakırköy Adliyesi'nde bulunan İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme başkanının izni olmadığı gerekçesiyle vekalet ve yetki belgesi olan avukatlar, basın emekçileri ve duruşmayı izlemek isteyenler içeri alınmadı. Duruşma basına kapalı şekilde sona erdi.

Duruşma 4 Haziran 2024'e ertelendi.

Duruşma sonunda yapılan basın açıklamasıyla ilk duruşmaya ilişkin bilgi veren UCİM Türkiye Hukuk Koordinatörü Ayça Kara Sığırcık, savcının mütalaa verdiğini, mütalaa olumlu yönde de olsa eksiklikleri olduğunu ifade etti. Sığırcık avukatların gün boyu salona alınmamasına da tepki gösterdi ve yetki belgesi olan bir avukatın dışarı çıkarıldığını, tüm yaşananları duruşma zaptına geçirdiklerini aktardı.

25 Mayıs 2023'te tutuklanan Metin Şenay'ın hakkında 4 çocuğa karşı zincirleme olarak cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma, zincirleme olarak 12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak ve cebir, tehdit veya hile kullanarak silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.