24 Nisan 2024 Çarşamba

CKŞ: Bu saldırının da hesabını soracağız

Rojavalı komünist gençler, Türk devletine bağlı çetelerin Efrîn'de 10 yaşındaki kız çocuğu ve annesine yönelik tecavüz saldırısını basın açıklamasıyla protesto etti.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Efrîn'de Türk devletine bağlı El Emşat çete lideri Ehmed Memduh'un 10 yaşındaki kız çocuğu ve annesine yönelik tecavüz saldırısını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Şehit Zilan Destan parkında yapılan açıklamayı Ekîn Îsyan okudu.

Faşist Türk devleti ve çetelerinin bütün yöntemlerle saldırılarını sürdürdüğünü belirten Ekîn Îsyan, "Devrimimizi yıkmak için saldırıyor. Kadın devrimi olarak tanınan devrimimizin içinde kadınların gücünü ve inancını kırmak istiyor. Bütün gerici yöntemlerle devrimi yerle bir etmek istiyor. Herkesin, özellikle de kadınların yüreklerinde inançsızlık yaratmaya çalışıyor. Ortadoğu'da kadınlar 'namus' olarak görülüyor. Bu yüzden kadının bedenine saldırıyor ve insanlık dışı işkence ediyor" dedi.

'BU DEVRİM BİNLERCE KADINLA DAYANIŞIYOR VE DAYANIŞMAYA DEVAM DA EDECEK'
Yaşanan saldırıyı hatırlatan Ekîn Îsyan, bunun Türk devleti ve çetelerinin kadın bedenine yönelik ilk saldırısı olmadığını vurguladı. Ekîn Îsyan şöyle devam etti: "Bütün bu saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz. Binlerce kadın katledildi, kaçırıldı, tecavüze uğradı. Tarih onların yaşadıklarını sildi. Artık dönem sessizlik dönemi değil. Yaratılan ve ateşi dünyaya yayılan bu devrim binlerce kadınla dayanışıyor ve dayanışmaya da devam edecek."

Kadınların özgürlüklerini elde edinceye kadar mücadelelerinin süreceğini belirten Ekîn Îsyan, "Nasıl ki Şengalli kadınların hesabını DAİŞ'ten sorduysak, nasıl ki bu devrimdeki tüm kadınların hesabını sorduysak bu saldırının da hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Yaşanan saldırılara karşı kapitalist devletlerin sessiz kaldığını vurgulayan Ekîn Îsyan açıklamanın sonunda şunları kaydetti: "Çocuk haklarını savunduklarını iddia eden devletler Rojavalı çocukların bu acısı karşısında sessiz kaldılar. Bütün kapitalist ve insanlık dışı devletlere sesimiz erişsin. Ataerkil zihniyete boyun eğmeyeceğiz. Bizler Devrimci Komünist Gençler ve genç kadınlar olarak bütün gücümüzle faşist Türk devleti ve emperyalist devletlerin saldırılarına karşı duracağız. Devrimimizin kazanımlarını koruyacağız ve kadın haklarının savunması için mücadeleye devam edeceğiz."

Eylemin sonunda "Kahrolsun işgalciler" , "Yaşasın Rojava devrimimiz" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.