27 Temmuz 2024 Cumartesi

Çıplak arama işkencesine uğrayan Eriş yerde sürüklenerek adli koğuşa götürüldü

Mayıs şehitlerini anmak istediği için tutsak edilen devrimciler hapishanede ayrı ayrı koğuşlarda tutuluyor. Bakırköy Hapishanesine götürülen Senem Eriş, çıplak arama işkencesine maruz kaldı; adli tutsaklarla kalmayı reddeden Eriş, yerde sürüklenerek koğuşa götürüldü. 

İstanbul'da Mayıs ayı şehitlerini anmak istedikleri için işkenceyle gözaltına alınan devrimciler hapishanede de işkenceye maruz kaldı. 18 Mayıs'ta Kadıköy Süreyya Operası önünde ölümsüzlüğünün yıdönümünde İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner'i anmak isteyen devrimcilere polis saldırmış, yirmi kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 20 kişi, "örgüt propagandası yapmak" ve 2911 sayılı kanuna muhalefet iddiasıyla gözaltına alınırken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis üyesi ve Genç Kadın Koordinasyon üyesi Senem Eriş, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi Gürdağ Efe Tunç, Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyesi Volkan Atmaca ve Tahsin Aladağ, polise mukavemet iddiasıyla tutuklandı. Eriş, Bakırköy Hapishanesine götürülürken; Atmaca, Tunç ve Aladağ Maltepe L 2 Hapishanesine götürüldü. 

Tutsak devrimci gençleri ziyaret eden avukatları, gözaltı anından emniyet, adliye ve hapishaneye kadar götürüldüğü ana kadar ters kelepçeli bir şekilde tutulduklarını belirtti. Avukatlar, ayrıca tutuklanan gençlerin istememelerine rağmen adli tutsakların koğuşuna konulduklarını belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Bakırköy Hapishanesine götürülen Senem Eriş, çıplak arama işkencesine uğradı. Avukatlar, Eriş'in istememesine rağmen zorla adlilerin bulunduğu koğuşa götürüldüğünü ifade etti. Eriş'in adli koğuşa gitmek istemediğini, gerekirse tekli hücrede kalabileceğini söylemesine rağmen zorla götürüldüğünü belirten avukatları, Eriş'in buna karşı direnmesi üzerine hapishane müdürününde yanlarında olduğu 15 gardiyan eşliğinde yerde sürüklenerek götürüldüğünü belirtti.

Öte yandan avukatlar gardiyanların kapıya gelerek Eriş'e, "Müslüman mısın" diye sorular yönelttiği bilgisinde paylaştı.

Avukatlar, Maltepe L 2 Hapishanesine götürülen Atmaca, Tunç ve Aladağ'ın da ayrı ayrı adli koğuşlarda tutulduğunu aktardı.