28 Mart 2024 Perşembe

'Cinsiyetçi saldırılara karşı kadın yoldaşlarımız yalnız değil'

Kamu emekçilerinin eyleminde cinsiyetçi saldırıya uğrayan KESK'li Yurdagül Çabat'a destek açıklaması yapan kadınlar, "Artık seviyesizce, öfke dolu, düşmanca söylemlerinizden bıktık. Kadına karşı cinsiyetçi, aşağılayıcı küfür ve söylemlerinizi size iade ediyoruz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Büro Emekçileri Sendikası'nın (BES) eyleminde polisin Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri Yurdagül Çabat'a yönelik cinsiyetçi küfürlerine ilişkin Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube'de basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Şehnaz Sönmez, polisin KESK'li kadınlara dönük cinsiyetçi söylemlerine bir yenisinin eklendiğini belirtti ve "Ankara emniyetinden bir komiser şube sekreteri kadın arkadaşımız Yurdagül Çabat'a 'Yırtık dondan çıkar gibi ne karışıyorsun' dedi. Artık seviyesizce, öfke dolu, düşmanca söylemlerinizden bıktık. Kadına karşı cinsiyetçi, aşağılayıcı küfür ve söylemlerinizi size iade ediyoruz. Bu çürümüş düzeni kadınlar yıkacak! Yaşasın kadınların örgütlü mücadelesi" ifadelerini kullandı.

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, pek çok eylemde polisin kadınlara yönelik tacizinin sözlü boyutu da aşarak fiziksel boyutlara ulaşabildiğine dikkat çekti. Kamu emekçilerinin mücadele ettiği her alanda bu cinsiyetçiliğin var olduğunu dile getiren Gevher, Antalya'da da BES üyesi emekçilere soruşturma açıldığını aktardı.

Gevher, şöyle devam etti: "Yürütülen bir diğer politika da özellikle kadınlara karşı cinsiyetçi dil ve söylem. Her birimiz geçen 8 Mart'ta buna tanık olduk. Geçtiğimiz 8 Mart bu durum, sözlü tacizi aşan fiziksel tacize varan bir boyuta ulaştı. Biz kadınlar buna karşı mücadele hattından vazgeçmedik. Yurdagül de, bu türden saldırıya uğrayan kadın yoldaşlarımız da yalnız değil. Kadına karşı her türlü şiddete karşı hep birlikte söylediğimiz bir söz var: Yalnız yürümeyecekler. Birlikteyiz."