20 Nisan 2024 Cumartesi

Cinsel saldırı faili Av. Keleş'in karar duruşması görülecek

Avukat Sezgin Keleş'in cinsel saldırısına maruz kalan Arzu Sena Topuz'un açtığı davada cuma günü karar duruşması görülecek. Son duruşmada savcılık "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırıdan" ceza istemişti ancak Arzu Sena'nın avukatları "basit cinsel saldırı" üzerinden ceza kurulmasını istedi. ETHA'ya konuşan Arzu Sena Topuz, dayanışma içinde olanlara teşekkür etti. Arzu Sena, "Tüm süreç boyunca şüphesiz sahip olduğum en değerli şey bu örgütlü mücadele oldu" dedi. 

Kadınlar maruz kaldıkları şiddet ve taciz karşısında mahkeme salonlarında adalete erişemiyor. Çünkü fail erkekler erkek egemenliğinin tüm normlarını kuşanarak mahkemede yerlerini alırken, bugün kadın düşmanı iktidarın temsilcisi gibi hareket eden mahkemeler bu erkeklerin sözleriyle hareket ediyor. 

Pınar Gültekin'i vahşice katleden, cesedine dahi işkence yapan Cemal Metin Avcı'nın "namusumu kirletti" sözü "tahrik indirimi" almasına yetti örneğin. Ne yazık ki kadınlar için adalet çıkmayan adliyelerde bunun sayısız örneği var.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Arzu Sena Topuz da, gönüllü staj yaptığı hukuk bürosunda Avukat Sezgin Keleş'in tacizine uğradı. Arzu Sena, duruşma salonunda Keleş ve avukatları tarafından adeta tacize uğradığı için suçlandı. 

Arzu Sena maruz kaldığı tacizin ardından yargıya başvurmuştu. Ofisteki kamera kayıtları kameraların bozuk olduğu iddiasıyla incelenemedi. Olayı kamuoyuna duyuran haber siteleri ve Arzu Sena'nın Twitter hesabına erişim engeli kararı aldıran Avukat Sezgin Keleş, hızını da alamayarak "O Arzu'ya söyleyin bedeli ağır olur" diye tehdit etti. 

Avukat Sezgin Keleş'in avukatları mahkeme salonunda Arzu Sena'yı, "yalan söylemekle", "para sızdırmak için iftira atmakla" suçlarken heyetin iradesini tanımayan Keleş, mahkeme salonunda dolaşarak gövde gösterisi yapmıştı. 

Son olarak Keleş, Arzu Sena'nın yüzünü yayınlamadan porno sitelerinde fotoğraf ve bilgilerinin bulunduğunu ileri sürerek algı yaratmaya çalıştı. Bu süreçte Sezgin Keleş'in avukatı da ajansımızda yer alan haberde müvekkilinin adı geçtiği için yaptırımda bulunacağı, haberi yaptığım için de benim "terör örgütleriyle ilişkili" olduğum iddiasıyla gereğinin yapılacağı yönünde tehdit etmişti. 

Mayıs ayında görülen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Sezgin Keleş hakkında "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı"dan ceza istedi. Arzu Sena'nın avukatları suçun sarkıntılık olmadığının altını çizerken, "basit cinsel saldırı" üzerinden bir ceza kurulmasını istedi. 

Davanın 24 Haziran Cuma günü karar duruşması görülecek. ETHA'ya konuşan Arzu Sena, bu süreçte yalnız bırakılmadığını kaydetti. Arzu Sena şu ifadeleri kullandı: "23 Ekim 2020 tarihinde yanında çalıştığım Av. Sezgin Keleş tarafından cinsel saldırıya uğradım. Ofisten kaçabildiğim gibi suç duyurusunda bulundum. Bütün bunlar olduğunda hukuk fakültesi dördüncü sınıf öğrencisiydim ve meslekte tecrübe kazanmak için ilk defa staj yapıyordum. Hatta hayatımın ilk stajının henüz ikinci haftasındaydım. Hayata ve mesleğe dair çok taze umutlarım vardı. Yaşadığım korkuya, hayal kırıklığına ve uğradığım saldırıya sessiz kalıp bütün bunları hazmetmeyi reddetmiştim. Mücadeleme başladığımda yapayalnızdım.

Ancak ilerleyen süreçte kolektif hafızanın bizi ortaklaştırdığı onlarca mücadele arkadaşı edindim. O zaman fark ettim ki yalnız kendim için zannettiğim mücadelem aslında hepimiz içinmiş. Tüm süreç boyunca şüphesiz sahip olduğum en değerli şey bu örgütlü mücadele oldu. Şimdiyse emsal mücadelemizin emsal bir kararla nihayete erme vakti geldi. Bu Cuma karar duruşmam olacak. Temennim o ki yine tüm mücadele arkadaşlarımla olacağım orada."