3 Mayıs 2024 Cuma

Çiçek Tersanesi'nde direniş kazanımla sonuçlandı

Limter-İş'in Çiçek Tersanesi'nde işçilerin ücretlerinin gasp edilmesi sebebiyle başlattığı direniş 3. gününde kazanımla sonuçlandı.

Tuzla tersaneler bölgesinde Newport Shipping (Çiçek Tersanesi) tersane işçilerinin ücretlerinin 2 aydır ödenmemesi nedeniyle Limter-İş sendikası öncülüğünde başlatılan direniş 3. gününde kazanımla sonuçlandı.

'DİRENDİĞİMİZDE AŞILMAYACAK DAĞ YOKTUR'
Tersane önünde konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, bugünün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğuna dikkat çekerek, "Biz de buradan direnişçi işçiler olarak 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Buradan selamlarımızı gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

3 gün boyunca burada direnişi sürdürdüklerini ve sendikayla birleşerek işçilerin haklarını aldıklarını ifade eden Saygılı, "Direnişinizden dolayı, birliğinizden dolayı sizleri kutluyorum. Buradan çıkarmamız gereken bir sonuç var. Dünyanın neresinde olunursa olunsun, birincisi haklı olacağız. İkincisi birleşeceğiz. Yetmez, üçüncüsü sonuna kadar direneceğiz. Haklarımız için birleştiğimiz zaman, direndiğimiz zaman nerede olursa olsun aşılmayacak dağ, zaptedilmeyecek kale yoktur. Biz bunu burada bir kere daha ispatlamış olduk" dedi.

2 aydır ücretlerini alamadıklarını belirten işçiler, "3 gündür tersane önünde bekliyoruz. Sendikamızın bize destek olmasıyla hakkımızı kuruşuna kadar aldık. Her zaman birbirinizi tutun. Sendikamızla birlik olduk, o yüzden kazandık" ifadelerini kullandı.

Direniş, kazanımın ardından "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla sonlandırıldı.