19 Mayıs 2024 Pazar

Çete grupları Hama için anlaştı

Türk devleti ile karşı karşıya gelen ve İdlip'in tamamını ele geçiren Heyet Tahrir El Şam'ın (Eski adıyla El Nusra) öncülüğünde bazı çete gruplar toplantı yaptı.
 Son günlerde İdlib’te Türk devletinin desteklediği kimi çete gruplarına karşı saldırı başlatan ve İdlib’in tamamını ele geçiren Heyet Tahrir El Şam'ın (Eski adıyla El Nusra) öncülüğünde bazı çete gruplarının komutanları Hama’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek için toplantı yaptı.
 
Hama’nın Kale Mazif bölgesinden Efrin’e doğru çekilen Ehrar El Şam'ın boşalttığı bölgelere kendi güçlerini yerleştirmek için yapılan toplantıya, Ceyş El Nasır, El Nuxba, Feylaq El Şam, Birinci Tümen ve ÖSO çetelerine bağlı bazı çete grupların komutanları katıldı.
 
Toplantıda, Hama'nın bazı bölgelerine toplantıya katılan çete gruplarının yerleştirilmesi ve Suriye rejim güçlerine karşı birlikte mücadele etme kararı alındı. 
 
Çete gruplarının mevzilenmeye başladığı Hama'daki bu bölgelere Şam rejimi ve Rusya hava saldırısı düzenliyor. Bu bölgeler belli aralıklarla bombalanıyor.