19 Mayıs 2024 Pazar

Cenova'da kayıp 20 kişiye hala ulaşılamadı

İtalya'da çöken otoban köprüsüne ait enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kayıp 20 kişiye hala ulaşılamadı. Zamana karşı verilen yarışta umut azalıyor.
İtalya'nın kuzeyinde bulunan liman kenti Cenova'da Salı günü çöken Morandi Köprüsü'nün enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
 
Savcı Francesco Cozzi Ansa haber ajansına Perşembe günü yaptığı açıklamada, en az 20 kişinin daha kayıp olduğunu belirtti. Cozzi, Çarşamba günü yaptığı açıklamada da hayatını kaybedenlerin sayısının 42'ye ualştığını belirtmişti.
 
Cenova itfaiyesi Twitter hesabı üzerinden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin yapılan paylaşımda, kayıpların aranmasına Çarşamba gecesini Perşembe gününe bağlayan saatlerde de devam edildiğini duyurdu.
 
Ekiplerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdükleri belirtilirken, olayın üzerinden iki gün geçmiş olması nedeniyle hayatta kalan birilerine ulaşma ihtimaline yönelik umudun da azaldığı belirtildi.
 
Morandi Köprüsü'nün çökmesi sonucu hayatını kaybedenler için Cumartesi günü bir anma töreni düzenlenecek. Anma töreninin kentin en büyük alanlarından biri olan Cenova fuar alanında yapılacağı bildirildi.
 
Anma törenine binlerce kişinin katılması bekleniyor.
 
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Cumartesi günü için ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.