18 Nisan 2024 Perşembe

Cemaatçiler kadınları tehdit etti

Tecavüz olayları ile gündeme gelen İsmailağa cemaati üyeleri, Şişli ve Esenyurt'ta oy vereme işlemlerinin bitmesinin ardından sınıflarda beklemelerinin nedenini soran kadınları "Bize alışacaksınız" sözleri ile tehdit etti.

İstanbul Şişli'de bulunan TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oy kullanımının sona ermesi ardından sandıkların açıldığı esnada, İsmailağa cemaati üyelerinin sınıflara girdiği görüldü. Cemaat üyelerinin sınıflarda neden beklediği ise akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Şişli'nin yanı sıra Esenyurt ilçesinde de birçok okulda çok sayıda cemaat üyesinin okul önünde beklediği görüldü. Duruma tepki göstererek neden beklediklerini soran kadınlara cemaat üyeleri, "Bize alışacaksınız" tehdidinde bulundu. Daha sonra ise polislerin duruma müdahale ettiği öğrenildi.

Öte yandan Esenyurt ilçesindeki Belma Barut İlkokulu'nun çevresi ve bahçesi içerisinde İsmailağa cemaatine bağlı sarıklı ve cübbeli bir grup, oy verildiği sırada sınıfları tek tek gezerek henüz yasağın bitmemiş olmasına rağmen seçmenlerden vaaz yoluyla AKP'li Tayyip Erdoğan'a oy istedi.

Konuya ilişkin JINNEWS'in görüştüğü okul sorumlusu Remzi Yıldız, İsmailağa cemaatine bağlı bu grubun seçimlerin başlamasının ardından Esenyurt'un birçok noktasında konumlandığını ve AKP'li yetkililer tarafından müşahit kartları dağıtılarak sınıflara sokulduğuna dikkat çekti. Ayrıca tüm itiraz ve engelleme girişimlerine rağmen okulda bulunan polislerin duruma kayıtsız kaldığına işaret eden okul sorumlusu, "Sınıflara girmelerini engellemeye çalıştık fakat AKP yetkilileri tarafından müşahit kartları dağıtılarak sınıflara girdiler. Bazıları koridorlarda toplanırken bazıları da okulların çevresinde dolanıyorlar. Okulların etrafında ve içerisinde sürekli girip çıkıyorlar. Bizler önlem alınmasını istiyoruz ama polisler de bu duruma müdahalede bulunmuyor. Sınıflarda da vaaz veriyorlar, siyaset yapıyorlar" sözlerini kullandı.