3 Mayıs 2024 Cuma

Çarşamba eylemlerinin 3.'sü gerçekleşti

Çarşamba eylemlerinin 3.'sünü gerçekleştiren ASM çalışanları, adaletsiz vergi oranları nedeniyle emeklerinin karşılığının daha da küçüldüğünü kaydetti. Sağlık emekçileri talepleri karşılanana kadar eylemleri sürdüreceklerini yineledi. 

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının vergide adalet İstiyoruz eylemleri üçüncü haftasında da devam etti. İstanbul, Batman, Trabzon, Elazığ, Antalya başta olmak üzere çok sayıda kentte iş bırakan aile sağlığı çalışanlarına SES ve Tabip Odası da eşlik etti.

İSTANBUL
İstanbul'da sağlık emekçileri Mahmut Şevket Paşa Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya geldi. "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartıyla yapılan eylemde, vergi oranı yüzde 15'te sabit kalana kadar çarşamba eylemlerinin süreceği kaydedildi. 

BATMAN
Batman'da "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor. Vergi oranı üst sınırı %15 olana dek her çarşamba süresiz eylemdeyiz" pankartıyla sağlık emekçileri Batman 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde eylem yaptı. 

TRABZON
Ortahisar Uzunsokak Aile Sağlığı Merkezi önünde yapılan eylemde, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartı içti. Sağlık emekçileri, vergide adalet talebini yineledi. 

ELAZIĞ
Vergide adalet talebiyle Elazığ Karakoçan Toplum Sağlığı Merkezi önünde buluşan sağlık emekçileri, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor. Bahar geldi ama vergide adalet sağlanmadı. Çarşamba eylemlerimiz üçüncü haftasında. 6 Mart günü aile sağlığı merkezlerinde devam ediyor. Vergi kesintileri yıl içinde sabit kalan ve kesinti oranı üst sınırı %15 olana dek her çarşamba süresiz eylemdeyiz" pankartı açtı. 

ANTALYA
Atalya'da Bolat Yıldırım Aile Sağlığı Merkezi önünde, "Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor" pankartıyla çarşamba eylemlerinin 3.'sünü gerçekleştirdi. 

'EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI DAHA DA KÜÇÜLÜYOR'
Kentlerde okunan eş zamanlı basın metninde, aile sağlığı merkezi emekçilerinin şu talepleri dile getirildi: "Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışanların vergi kesintilerini adil ve katlanabilir hale getirilmesini, yüzde 35 kesintinin çok yüksek olduğunu, vergi kesintisinin en fazla yüzde 15 ve yıl içinde sabit oranda olmasını talep ediyoruz. Bu haklı meşru talebimizi için her Çarşamba süresiz eylemde olacağımızı bildiriyoruz. İş yükümüz artıyor, enflasyon satın alma gücümüzü azaltıyor bir de yüksek adaletsiz vergi yükü emeğimizin karşılığını daha da küçültüyor. Buna izin vermeyeceğiz her çarşamba hakkımızı alana dek tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde süresiz eylemlerimize devam edeceğiz. Halkımızın ve kamuoyunun desteğini bekliyoruz."